Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rydström tror på oavgjort derby

Sport | 23/09/2008 18:54

Kalmarkaptenen: "Det går inte att vara oberörd inför rivaliteten som odlas mellan stockholmslagen."

Derbyt mellan AIK och Djurgården blir en match mellan två av allsvenskans mittenlag. Med tanke på rivaliteten mellan klubbarna och de incidenter som har skett i tidigare Stockholmsderbyn blir det ändå en match som kommer att bevkas extra noga, såväl här på Nyheter24 som i övrig media. I en intervju med Svenska Fans framgår det att även Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström engagerar sig i derbyt.

– Det går inte att vara oberörd inför rivaliteten som odlas mellan stockholmslagen, säger Rydström till Svenska Fans.

Om Djurgården säger han:

– DIF är varken det ena eller andra, även om det var ett gäng DIF:are som idiotförklarade mig när jag 2004 sa att Andreas Johansson möjligtvis var svag i psyket. Och i matchen efter drog på sig två gula kort efter situationer med mig (vi vann för övrigt med 3-0). Men jag har aldrig varit en Östermalmkille och jag antar att DIF är för mycket överklass för en marxist som jag.

Rydströms känslor för AIK är mer blandade:

– Jag älskar atmosfären på Råsunda, jag gillar de hybrisaktiga tendenserna bland spelare, ledare och fans och jag har sympatiserat med Norlings vilja att odla ett rikt passningsspel. Samtidigt finns det inget lag man hellre besegrar än AIK - just för de stora orden, säger han till Svenska Fans.

Hur tror han då matchen slutar?

– 2-2.

Skrivet av: