Torsdag 28 Okt
Stockholm

Rydström tror på oavgjort derby

Kalmarkaptenen: "Det går inte att vara oberörd inför rivaliteten som odlas mellan stockholmslagen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Derbyt mellan AIK och Djurgården blir en match mellan två av allsvenskans mittenlag. Med tanke på rivaliteten mellan klubbarna och de incidenter som har skett i tidigare Stockholmsderbyn blir det ändå en match som kommer att bevkas extra noga, såväl här på Nyheter24 som i övrig media. I en intervju med Svenska Fans framgår det att även Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström engagerar sig i derbyt.

– Det går inte att vara oberörd inför rivaliteten som odlas mellan stockholmslagen, säger Rydström till Svenska Fans.

Om Djurgården säger han:

– DIF är varken det ena eller andra, även om det var ett gäng DIF:are som idiotförklarade mig när jag 2004 sa att Andreas Johansson möjligtvis var svag i psyket. Och i matchen efter drog på sig två gula kort efter situationer med mig (vi vann för övrigt med 3-0). Men jag har aldrig varit en Östermalmkille och jag antar att DIF är för mycket överklass för en marxist som jag.

Rydströms känslor för AIK är mer blandade:

– Jag älskar atmosfären på Råsunda, jag gillar de hybrisaktiga tendenserna bland spelare, ledare och fans och jag har sympatiserat med Norlings vilja att odla ett rikt passningsspel. Samtidigt finns det inget lag man hellre besegrar än AIK - just för de stora orden, säger han till Svenska Fans.

Hur tror han då matchen slutar?

– 2-2.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela