Här gör han mål – med benprotes

- 15/01/2009, 22:06 -

Se Uruguays storstjärna Darío Silva två år efter att han amputerade ena benet.

I början på 2000-talet var uruguayanen Daro Silva en av spanska ligans största profiler. I Malaga var anfallaren lagets självklara centralgestalt och mannen som såg till att sätta motståndarna ur balans. När han valde att sluta i landslaget 2006 efter att Uruguay missat VM var karriären på utförsbacken.

Men det skulle bli betydligt värre för den blonderade slitvargen. Under ett besök hemma i Montevideo tappade Daro Silva kontroll över sin pick up-bil. Han kastades ut ur bilen och flög in i en lyktstolpe. Silva fick en skallfraktur och skadade ena benet svårt. Benskadan var så allvarlig att läkarna var tvungna att amputera hans högerben från knät och ner.

Två år och tre månader senare gjorde så Daro Silva sensationellt comeback med hjälp av en med benprotes i en välgörenhetsmatch i den uruguayanska badorten Punta del Este. Inte ett öga var torrt när Daro Silva gjorde mål på straff.

– Det här var fantastiskt och väldigt känslosamt. Jag var van vid att spela med kompisar men inte inför läktare och att se alla gamla lagkamrater, motsåndare och vänner här som kommit för att stödja stftelsen och barnen. Det fyller mig med glädje, säger Daro Silva till uruguayanska El Pas.

Se Daro Silvas sensationella comeback (OBS! högt ljud):

Se Daro Silva när han var som bäst:

Skrivet av: