Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Järlder klar för Halmstad

Sport | 21/01/2009 11:07

Vänsterbacken lämnar MFF - hoppas hitta tillbaka till ett väldigt bra spel.

Christian Järdler är klart för Halmstad BK. Vänsterbacken lämnar Malmö FF efter tre säsonger och 47 allsvenska matcher. Tidigare har 26-årige Järdler spelat för 78 allsvenska matcher för Helsingborg, samt gjort en säsong i turkiska Genclerbirligi.

– Känslan är jättebra, jag är väldigt glad att vara här, säger han till Halmstad BK:s officiella hemsida. Det är en affär som har tagit lite tid så att det äntligen är klart känns jätteskönt och nu är jag väldigt sugen på att komma igång och träna.

På 1970-talet spelade Christians pappa Ingemar i HBK, så Christian är på trygg mark på Örjans Vall.

– Ja, jag är ju egentligen född HBK:are, eftersom pappa spelade här på 70-talet så jag varit här mycket och kollat på fotboll.

Christian Järdler har gjort 5 U21-landskamper och varit med på A-landslagets Hongkongläger där han spelade en inofficiell landskamp. Han har höga förväntningar på sin nya klubb.

– Jag hoppas själv på att hitta tillbaka till ett väldigt bra spel som jag tycker att jag har saknat lite i Malmö. Och med den här truppen som Halmstad har så tror jag att vi kan vara med och fajtas riktigt högt upp, säger Järdler till HBK:s hemsida.

Christian Järdler intervjuas inför ett möte mot HBK:

Skrivet av: