Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF-fans protesterar mot match

- 22/01/2009, 13:51 -

Supportrar till Malmö FF försöker att stoppa en match mot FC Köpenhamn.

På torsdagen samlades ett 20-tal supportrar till Malmö FF där man protesterade mot att MFF ska möta FC Köpenhamn i en träningsmatch på tisdag. Ingen publik är välkommen till matchen.

– Vi tycker det är fel av MFF att spela matchen med tanke på det som hände på Parken 2005 och att nu supportrarna portas från matchen, säger supportern Martin Frigge till Sydsvenskan.

Bland annat hände supportrarna upp en banderoll med texten "Stoppa matchen – Vägra samarbete utan Flemmings ursäkt". De vill så klart se årets första träningsmatch, men FCK menar att man inte kan garantera åskådarnas säkerhet.

Bakgrunden till beslutet att spela utan publik är matchen i Royal League mot FCK under 2005, då dansk polis stormade in bland de många tillresta MFF-fansen helt utan förvarning, någonting som ledde till panik och stora rubriker i media.

– Det här känns väldigt tråkigt. Vi har inget otalt med FCK:s supportrar, det känns som att detta är ett sätt för danska polisen att ta hämnd, sade Tony Ernst, ordförande MFF-support, till Sydsvenskan för några dagar sedan.

MFF-fansen vill fortfarande ha en ursäkt av den danska polisen samt av FCK:s klubbdirektör Flemming Østergaard.

Malmö FF:s vd Pelle Svensson säger till Sydsvenskan att matchen kommer att spelas som planerat. Han ser det hela som en protest mot FCK och inte mot MFF.

Se incidenten på Parken:

Skrivet av: