Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svennis rasar mot pressen i Mexiko

Sport | 22/01/2009 11:20

Sven-Göran Eriksson attackerade den mexikanska journalistkåren under en presskonferens.

Sven-Göran Erikssons nuvarande situation i Mexiko liknar alltmer hans sista tid som Englands förbundskapten. Hans presskonferenser handlar numera endast om att försvara beslut. Nattens möte med pressen var därför som vanligt. Den här gången kritiserar mexikanska medier "Svennis" för att han tagit ut fyra spelare födda i utlandet. Men i natt fick svensken nog. Inför mötet med Sverige gick han till attack mot mexikos ytterst kritiska journalistkår - på spanska!

– Jag förstår ingenting av det här... Det är inte rättvist, sa en märkbart irriterad svenskmexikansk förbundskapten.

– Det är svårt för mig att förstå den här diskussionen. Har han mexikanskt pass så får han spela, det är lagen, säg inget annat, sa "Svennis" enligt nyhetsbyrån AP.

"Utlänningar"

Det senaste landslagsbråket handlar om Lucas Ayala, Matas Vuoso (Argentina) och Augusto och Sinha (Brasilien) som är uttagna i truppen som ska spela Sverige. I Mexiko verkar nationalitetsfrågan vara en het potatis och det är inte många som kan hålla tungan rätt i mun. Målvakten Guillermo Ochoa vill stoppa sin förbundskapten och har föreslagit regeländringar.

– Jag tycker att vi borde ha en regel som säger att man inte får ta ut så här många utlänningar, har Ochoa tidigare sagt.

Pressen fortsatte med sin hårda utfrågning. Duger inte mexikaner? var en fråga svensken blev tvungen att besvara.

– Det här är för mig de 23 bästa spelarna just nu.

– Om jag till nästa landskamp inte tar ut Vuoso eller Sinha, då tror jag ni kritiserar mig. Men om jag tar ut Lucas Ayala kritiserar ni mig för det. Jag tycker inte det är schysst.

Ingen debatt i Sverige

Sedan kom frågan om hur det fungerar i Sverige. Då brast det för den annars så diplomatiske svensken.

– Sverige? Den här debatten existerar inte i Sverige. Ibrahimovic är född i Malmö, eller i Östeuropa. Han är kanske den bästa spelare vi har. Men ingen har sagt att han inte kan spela i landslaget. Det har aldrig varit en debatt om detta. Aldrig, dundrade han, rapporterar AP.

Mexiko spelar mot Sverige den 28 januari på McAfee Coliseum i Oakland.

TV4/TV4 Sport kommer sända båda matcherna.

Se "Svennis" svar på tal

Skrivet av: