Elfsborg vann mot Iskra-Stal. - Foto: BILDBYRÅN
Här är målet som kan kosta Elfsborg flera miljoner.
Här är målet som kan kosta Elfsborg flera miljoner. - Foto: BILDBYRÅN

Målet som kan kosta Elfsborg flera miljoner

På förhand såg det ut som att Elfsborg hade en lätt väg till den tredje omgången i Europa League. Men Iskra-Stal bjöd på hårt motstånd och deras 2-1-reduceringen kan göra att Elfsborg går miste om flera miljoner.

BORÅS. Elfsborg fick det tufft i den andra kvalomgången i Europa League mot Iskra-Stal. Boråsarna var ineffektiva i första halvlek och lyckades inte sätta de chanser de hade. Det bästa läget hade Daniel Normark som vek in från vänsterkanten och avlossade ett skott som gick precis utanför stolpen.

Det dröjde till den andra halvleken innan de spräckte målnollan. Anders Svensson hittade in med ett instick till Martin Ericsson, som enkelt serverade en fristående James Keene. Med 20 minuter kvar blev inhopparen Stefan Ishizaki fälld och fick straff. Martin Ericsson klev säkert fram och slog den i mål.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid kom chocken. Efter ett inspel från vänsterkanten sköt Alexandru Tofan in reduceringen på volley.

Iskra-Stal kan vinna med 1-0 på hemmaplan så skickar de ut Elfsborg ur turneringen, och därmed kan de gå miste om flera miljoner. Däremot om de avancerar till den tredje omgången får de tio miljoner kronor.