Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allbäck närmar sig allsvenskan

Sport | 25/09/2008 13:24

Marcus Allbäcks Öis kan ta ett stort steg mot allsvenskan i kvällen stekheta derby.

Marcus Allbäck är tillbaka is Öis för att skjuta upp göteborgarna till allsvenskan. Efter många år utomlands kom han hem till ett Öis utan några större profiler och samtidigt omsprungen av kaxiga hisingslaget BK Häcken som visade mer vilja att ta sig tillbaka till fotbollens finrum.

Men med sex omgångar kvar leder "Sällskapet" superettan med hela fem poäng före tvåan Assyriska samt med en match mindre spelad.

Ikväll ställs de mot ett pånyttfött Häcken som efter en dålig period har allsvenskan inom synhåll. Vid vinst ikväll går upp till en andraplats och direktkvalificiering. Med andra ord står mycket på spel ikväll.

– Jag ska inte säga att vi känner oss jagade för vi är trygga i oss själva. Om det känns så här att vara jagad så gillar jag det, för jag vill inte byta position med något annat lag i serien. Det är värre att jaga än att vara jagad, säger Öistränaren Janne Carlsson till ois.se.

Senast lagen möttes vände Häcken matchen i andra halvlek och går in i derbyt med tre raka vinster.

– Det är en 50-50 match, båda lagen har lika stor chans att vinna, säger de gulsvartas tränare Sonny Karlsson till klubbens hemsida som samtidigt utnämner matchen till årets viktigaste.

Vid en Öisvinst ikväll kan vi börja se fram emot en duell mellan de gamla landslagskompisarna Marcus Allbäck och Henrik Larsson i allsvenskan 2009.

Skrivet av: