Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Göteborg kan få fyra allsvenska lag

- 13/10/2008, 09:39 -

Formtoppade Häcken kan i kväll ta ett stort steg mot allsvenskan.

Häcken är som ett dundrande ånglok och har snart inte förlorat på två månader. Hisingslaget kan vid vinst i kväll över Mjällby befästa andraplatsen i superettan bakom Öis och ta ett stort steg mot att bli ett av fyra möjliga göteborgslag i nästa års allsvenskan.

– Det känns skönt att vi kan avgöra själva, säger tränaren Sonny Karlsson.

Men det var andra tongångar för lite mindre än två månader sedan. Häcken hade då inte vunnit på två månader och tappade många placeringar i tabellen. Den allsvenska platsen var långt borta. En attitydförändring förvandlade laget. Klubben hade inget att förlora och kunde släppa på hämningarna.

– Varje match är som en cup-match nu. Det blir lätt så på slutet av säsongen, säger Karlsson till klubbens hemsida.

Nästa års allsvenska har redan två göteborgslag. IFK Göteborg och Gais kommer spela i allsvenskan även då om inte något oförutsett händer. Öis leder superettan trots förlusten mot Brommapojkarna i går kväll och har fortfarande mycket goda chanser att ta steget upp. Nu kan Häcken bli det fjärde Göteborgslaget.

Det kan bli många derbyn det.

Se Ewertons monsterskott i krysset i 8-0-vinsten över Sirius

Skrivet av: