Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uttagen trots storbråket med Lagerbäck

- 22/07/2010, 13:22 -
Obafemi bedrövad efter förlust.
1 av 3

Obafemi bedrövad efter förlust.

Schalk van Zuydam/AP/SCANPIX

Obafemi Martins kritisk mot Lagerbäcks uttagningar.
2 av 3

Obafemi Martins kritisk mot Lagerbäcks uttagningar.

Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Osazemwinde Peter Odemwingie, som han egentligen heter, är uttagen trots stårbråket med Lagerbäck.
3 av 3

Osazemwinde Peter Odemwingie, som han egentligen heter, är uttagen trots stårbråket med Lagerbäck.

Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Tretton spelare från nigerianska VM-truppen får sparken. Anfallsstjärnorna Obafemi Martins och Osaze Odemwingies är kvar i truppen trots bråket under VM.

ABUJA. Den tidigare omstridde Osaze Odemwingies får fortsätta i det nigerianska landslaget trots det öppna bråket med Lars Lagerbäck under fotbolls-VM. Efter det fiaskoartade VM-slutspelet har nu förbundet och Lars Lagerbäck valt att sparka tretton av spelarna från truppen. Bland annat är Osaze och Obafemi Martins kvar.

Under turneringen hamnade Osaze i stort bråk med Lagerbäck, efter att förbundskapten bänkat anfallaren. Även stjärnanfallaren Obafemi Martins ska ha hamnat på  sned med tränaren.

– Dessa människor lät mig inte spela, sade den 25-årige anfallaren till Nyheter24 efter VM.

Osaze berättade under turneringen att han var missnöjd med Lagerbäcks taktik och menade att det var tränarens beslut att inte låta anfallarna delta i försvarspelet som ledde till förlusten mot Grekland.

Inför de kommande träningsmatcherna rapporterar KickOff.com nu att Osaze och Obafemi Martins återigen blivit uttagna till landslaget, trots bråket med förbundskaptenen.

– Självklart, jag älskar Nigeria för mycket för att ändra mina ambitioner på grund av en sån tränare, säger Osaze.

Efter VM-slutspelet gick nigerianske presidenten Goodluck Jonathan ut med att landslaget skulle avstå från att delta i större sammanhang i två år. Ett beslut som senare togs tillbaka efter påtryckningar från FIFA.