Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chelsea rycker i brasiliansk stjärnskott

Ramires i aktion.
1 av 2

Ramires i aktion.

REBECCA BLACKWELL/AP/SCANPIX

Ramires inför matchen mot Portugal.
2 av 2

Ramires inför matchen mot Portugal.

Andre Penner/AP/SCANPIX

Sport | 22/07/2010 15:37

23-årige Ramires från Benfica ryktas nu att gå till London och storklubben Chelsea efter ett lyckat VM. "Vi vet alla att VM är en perfekt scen för att visa sitt värde".

LONDON. Chelsea och Bayern München är i dragkramp om Benficas talangfulle mittfältare Ramires Santos do Nascimento. Brasilianaren anslöt till Benfica för 73 imiljoner kronor i fjol och ökade sitt marknadsvärde markant under fotbolls-vm där han spelade fyra matcher och övertygade i sin defensiva mittfältsroll. Hade han inte fått sitt andra gula kort mot Chile och blivit avstängd hade Brasilien säkerligen haft bättre chans mot Holland - och besparats att ställa upp med Felipe Melo.

– Min agent har berättat att det finns många klubbar som är intresserade av mig, säger Ramires till Telegraph.

Agenten bekräftar för tidningen att Premier League-mästarna har varit i kontakt med Benfica angående en övergång. Efter att Londonklubben förlorat både Michael Ballack, Deco och nu även Joe Cole så behöver Chelsea-tränaren Carlo Ancelotti en ny mittfältare.

– Det vore en dröm för mig att spela i storklubbar som Barcelona, Real Madrid eller Chelsea, säger den 23-årige landslagsmannen.

Se talangen in action