Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wenströms känga till Lagerbäck - men hyllar Hamrén

- 19/08/2010, 09:21 -
Ola Wenström gillade inte Lagerbäcks mediastrategi.
1 av 3

Ola Wenström gillade inte Lagerbäcks mediastrategi.

Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Tvångströjan är borta.
2 av 3

Tvångströjan är borta.

Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Erik Hamrén har tagit landslaget tillbaka till det svenska folket.
3 av 3

Erik Hamrén har tagit landslaget tillbaka till det svenska folket.

Björn Tilly/BILDBYRÅN

Tillgången till spelare och ledare var knapp och det var svårt att göra sitt jobb. Men nu, när Lars Lagerbäck har lämnat det svenska landslaget, är det nya tider som gäller för journalisterna.– Erik Hamrén har tagit fotbollslandslaget tillbaka till folket, säger Ola Wenström i Sommarsnackarna hos Nyheter24.

STOCKHOLM. Att Viasatprofilen och Nyheter24-bloggaren Ola Wenström är glad över att Erik Hamrén har tagit över landslaget råder det inga tvivel om.

Det gör studioankaret klart när han gästar Sommarsnackarna hos Nyheter24 - och passar även på att skicka en rejäl känga mot den förre förbundskaptenen, Lars Lagerbäck.

– I USA prioriterade man rapporteringen av Super Bowl så pass, så att vi journalister fick poliseskort. Det är också ett synsätt på hur man ser på journalister och rapporteringen av ett sådant evenemang. Vi här hemma är annars vana vid att bli ganska duktigt motarbetade. Men det kan ju handla om rapporteringen också, hur vi skriver och berättar om saker och ting, säger han, och fortsätter:

– När det gäller ett amerikanskt fotbollslag så är det ungefär 200 personer. För oss här hemma på sportjournalistsidan som har vant oss vid flera år med Lagerbäcks tvångströja på både spelare, ledare och journalister, så var det att fälla en tår över bara det. Bara en sådan sak.

"Folkets landslag"

Nu har journalisternas mörka tid med tillknäppta presskonferenser och spelarintervjuer dock nått sitt slut, menar Wenström.

– Det svenska landslaget har faktiskt ändrats lite grann. Eller ganska mycket, rättare sagt. Med Hamrén så har det ju blivit en helt annan grej och hur det nu än går när det blir allvar, så kan vi veta att han, Erik Hamrén, har tagit fotbollslandslaget tillbaka till folket. I stället för att bara göra det till sitt eget lag så är det faktiskt numera folkets lag igen.

Se hela Ola Wenströms Sommarsnack hos Nyheter24 här.