Ola Wenström gillade inte Lagerbäcks mediastrategi.
1 av 3
Ola Wenström gillade inte Lagerbäcks mediastrategi. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Tvångströjan är borta.
2 av 3
Tvångströjan är borta. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Erik Hamrén har tagit landslaget tillbaka till det svenska folket.
3 av 3
Erik Hamrén har tagit landslaget tillbaka till det svenska folket. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

Wenströms känga till Lagerbäck - men hyllar Hamrén

Tillgången till spelare och ledare var knapp och det var svårt att göra sitt jobb. Men nu, när Lars Lagerbäck har lämnat det svenska landslaget, är det nya tider som gäller för journalisterna.– Erik Hamrén har tagit fotbollslandslaget tillbaka till folket, säger Ola Wenström i Sommarsnackarna hos Nyheter24.


STOCKHOLM. Att Viasatprofilen och Nyheter24-bloggaren Ola Wenström är glad över att Erik Hamrén har tagit över landslaget råder det inga tvivel om.

Det gör studioankaret klart när han gästar Sommarsnackarna hos Nyheter24 - och passar även på att skicka en rejäl känga mot den förre förbundskaptenen, Lars Lagerbäck.

– I USA prioriterade man rapporteringen av Super Bowl så pass, så att vi journalister fick poliseskort. Det är också ett synsätt på hur man ser på journalister och rapporteringen av ett sådant evenemang. Vi här hemma är annars vana vid att bli ganska duktigt motarbetade. Men det kan ju handla om rapporteringen också, hur vi skriver och berättar om saker och ting, säger han, och fortsätter:

– När det gäller ett amerikanskt fotbollslag så är det ungefär 200 personer. För oss här hemma på sportjournalistsidan som har vant oss vid flera år med Lagerbäcks tvångströja på både spelare, ledare och journalister, så var det att fälla en tår över bara det. Bara en sådan sak.

"Folkets landslag"

Nu har journalisternas mörka tid med tillknäppta presskonferenser och spelarintervjuer dock nått sitt slut, menar Wenström.

– Det svenska landslaget har faktiskt ändrats lite grann. Eller ganska mycket, rättare sagt. Med Hamrén så har det ju blivit en helt annan grej och hur det nu än går när det blir allvar, så kan vi veta att han, Erik Hamrén, har tagit fotbollslandslaget tillbaka till folket. I stället för att bara göra det till sitt eget lag så är det faktiskt numera folkets lag igen.

Se hela Ola Wenströms Sommarsnack hos Nyheter24 här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.