Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mördarn" ny tränare i Southampton

Sport | 26/01/2009 16:52

Michael Svensson siktar samtidigt på en comeback om några månader.

Michael Svenssons skadeelände öppnar dörren för hans tränarkarriär. "Mördarn" utnämndes till ny assisterande tränare i Southampton sedan managern Jan Poortvliet överraskande avgått. Den tidigare landslagsbacken får ansvar över försvarsspelet.

– Det var inte mycket betänketid man hade på sig egentligen, utan det var typ över natten till lördagen. Men det var smickrande. Mitt kontrakt går ändå ut här i sommar och med situationen som vi är i här i ligan så var det inte mycket att tveka på att tacka ja, säger han till Hallandsposten.

Southampton som för tillfället är nästajumbo i The Championsship har även en ny chefstränare i förre akademichefen Mark Wotte. Tillsammans med honom ska Svensson vända på den otroligt negativa trenden. Svensken har redan hunnit hålla i sitt första träningspass.

– Lite konstigt så klart, man får se det från en annan synvinkel. Och det var jäkligt kallt – man brukar ju springa och hålla i gång. Men det funkade väldigt bra. Vi har match redan på tisdag så det var direkt in i hetluften och försöka hitta ett bra defensivt upplägg.

Samtidigt som han försöker ingjuta mod i grabbarna siktar han själv på en comeback efter hälsenerupturen. Hans senaste comeback höll i fem matcher.

– Ja, det är tänkt så. Jag ska försöka. Men vi får se vad som händer och hur det känns när man kör i gång. Innan man kan tänka på förstalaget är man kanske framme i mars–april och sedan är det inte mycket kvar av säsongen, konstaterar den ständigt skadade mittbacken.

Skrivet av: