England har lagt bud på fotbolls-VM 2018

England har lämnat in sin officiella ansökan för världens största idrottsevenemang.


Om tre år ska London arrangera de Olympiska Spelen, samtidigt har England börjat förbereda sig för nästa stora projekt. I dag lämnade England in sin officiella ansökan för världens största idrottsevenemang, FIFA World Cup.

Men England är inte ensamma om att vilja arrangera VM. Den andra februari går ansökningsdatumet ut, och förutom engelsmännen har Spanien/Portugal och Holland/Belgien lagt ett bud. Dessutom sägs Ryssland, Australien, Qatar, Kina, USA och Japan vara intresserade. FIFA tar samtidigt emot ansökan för VM 2022, men endast om det är från en nation från rätt kontinent då VM numera arrangeras på olika kontinenter var fjärde år.

Mannen som ska förverkliga drömmen att få "hem" fotbollens finaste och största tävling tlll England är Manchester Uniteds tidigare reklamguru Andy Anson.

– Våra intentioner har självklart varit välkända sedan en tid tillbaka, men det är väldigt spännande att vi nu har bekräftats som en officiell kandidatnation för VM, sa Anson när han lämnade in landets ansökan på FIFA:s högkvarter i Zürich.

– Vi tycker att vi har en stark ansökan för att ta VM till England och utmaningen nu är att bygga ihop en övertygande presentation för att visa världen, sa Anson meddelar Skysports.

FIFA tar ett beslut i december 2010. Fotbolls-VM 2010 och 2014 spelas i Sydafrika respektive Brasilien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.