Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

England har lagt bud på fotbolls-VM 2018

Sport | 28/01/2009 10:56

England har lämnat in sin officiella ansökan för världens största idrottsevenemang.

Om tre år ska London arrangera de Olympiska Spelen, samtidigt har England börjat förbereda sig för nästa stora projekt. I dag lämnade England in sin officiella ansökan för världens största idrottsevenemang, FIFA World Cup.

Men England är inte ensamma om att vilja arrangera VM. Den andra februari går ansökningsdatumet ut, och förutom engelsmännen har Spanien/Portugal och Holland/Belgien lagt ett bud. Dessutom sägs Ryssland, Australien, Qatar, Kina, USA och Japan vara intresserade. FIFA tar samtidigt emot ansökan för VM 2022, men endast om det är från en nation från rätt kontinent då VM numera arrangeras på olika kontinenter var fjärde år.

Mannen som ska förverkliga drömmen att få "hem" fotbollens finaste och största tävling tlll England är Manchester Uniteds tidigare reklamguru Andy Anson.

– Våra intentioner har självklart varit välkända sedan en tid tillbaka, men det är väldigt spännande att vi nu har bekräftats som en officiell kandidatnation för VM, sa Anson när han lämnade in landets ansökan på FIFA:s högkvarter i Zürich.

– Vi tycker att vi har en stark ansökan för att ta VM till England och utmaningen nu är att bygga ihop en övertygande presentation för att visa världen, sa Anson meddelar Skysports.

FIFA tar ett beslut i december 2010. Fotbolls-VM 2010 och 2014 spelas i Sydafrika respektive Brasilien.

Skrivet av: