Mobaeck överklagar inte

Dömdes till fängelse för grovt rattfylleri. Nu hoppas Mobaeck på att få en fotboja.


Elfsborgstjärnan Daniel Mobeack, arresterades med 1,6 promille alkohol i blodet den 14 augusti förra året efter att ha åkt in i en parkerad husbil. För drygt två veckor sedan dömdes mittfältaren till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Den direkta reaktionen från spelarens advokat var att domen skulle överklagas och att straffet var alldeles för hårt.

– Jag tycker att han ska överklaga, absolut. Dels för att är för sträng i påföljden, dels för att man bedömer det som grovt rattfylleri och inte som rattfylleri av normalgraden, sa advokaten Martin Klette till Borås Tidning då.

Nu verkar det som att 28-åringen inte kommer att överklaga. En månad i fängelse är dock något som spelaren säkerligen inte vill uppleva.

– Om vi inte överklagar domen kommer vi att begära att han får fotboja, då behöver han inte missa några matcher, sa Klette till Aftonbladet för drygt två veckor sedan.

Om överklagandet säger Mobaeck:

– Känslan var direkt att det får räcka nu. Jag tar mitt straff och försöker gå vidare. Som det känns kommer jag att stå fast vid det, även om vi har till på måndag att bestämma oss, säger Mobaeck till BT.

Mobaeck glänser mot Helsingborg

Skrivet av:

Senaste nytt

Isak håller Newcastles CL-dröm vid liv

1 timme sedan

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

2 timmar sedan
Förra veckan fick han varken träna eller spela med Chicago.

Klart: De kör stafetten i Östersund

igår 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

igår 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

igår 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

igår 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.