Torsdag 21 Okt
Stockholm

Lundquist lämnar Djurgården för gott

Bo Lundquist lämnar Djurgården. Fotbollsklubben får välja en ny ordförande vid årsmötet den 10 mars.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bosse Lundquist lämnar Djurgården. Den allsvenska klubben får välja en ny ordförande vid årsmötet den 10 mars. Djurgården AB:s styrelseordförande Douglas Roos har tidigare varit aktuell som ny ordförande för Djurgården Fotboll, men Nyheter24 kan avslöja att han inte kommer att ställa upp.

– Det stämmer, jag kommer däremot ställa upp som styrelsemedlem i Djurgården Fotboll.

Nu när Lundquist är ute ur bilden, borde du inte ha en stor chans att ta över klubben du så ofta sagt att du älskar?

–Absolut är det så, men tiden räcker inte till tyvärr, säger Roos till Nyheter24.

Bosse Lundquist hoppade av redan i höstas efter flera dispyter med supportrarna, men blev övertalad att fortsätta. Nu hoppar han av för gott.

–Jag avgår helt och hållet från styrelsen, säger Lundquist till Fotbollskanalen.

– Det hette att jag skulle sitta kvar medan man hittade en efterträdare, men jag kom fram till att den tiden inte behövs när jag funderade på det utan att det är bättre att göra skiftet nu. Därefter har jag meddelat valberedningen mitt beslut, säger Lundquist.

Lundquist meddelar dock att han kommer att vara kvar som storägare i Djurgårdens riskkapitalbolag, Djurgården AB, och investera i spelarköp och spelarförsäljningar.

Djurgårdsordföranden kommer att sitta kvar i Svenska fotbollförbundets styrelse under 2009, men lämnar sin post som ordförande i elitklubbarnas sammanslutning Svensk elitfotboll (SEF). Trots att Bosse Lundquist ville vara kvar har valberedningen sagt att man satsar på Bosse Johansson i Elfsborg.

– De får göra den bedömningen och där gör jag inget, säger Lundquist.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela