Fredag 22 Okt
Stockholm

"Idioterna förstörde allt"

Matchen mellan Syrianska FC och Västerås SK blev avbruten på grund av läktarbråk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svensk fotboll gräver sin grav allt djupare. Återigen har en elitmatch stoppats på grund av bråk på läktaren.

Måndagskvällens match mellan Syrianska FC och Västerås SK i division ett norra avbröts när domaren ansåg att det inte längre var säkert att spela på grund av supporterbråk när bortalaget kvitterade till 1–1.

– Katastrof, det här är fotbollens död – sånt här händer alldeles för ofta och det är något sjukt, säger Västerås ordförande Anders Carlsson till TT.

Södertäljelaget Syrianska FC hade chansen att i praktiken säkra spel i superettan nästa säsong vid seger i måndagens match mot Västerås SK. Hemmalaget hade ledningen med 1–0 när Västerås kvitterade i 92:a minuten. Strax därefter förvandlades fotbollsfesten till en mardröm när anhängare till hemmalaget stormade Västeråsfansens läktare. Bland annat ska smällare ha kastats både mot fans och in på planen, enligt uppgifter på VLT:s nätupplaga.

– Det var lugnt under matchen och en härlig feststämning på läktarna och så kommer några idioter och förstör allt. Och det är säkert många supportrar som har fått stryk.

När oroligheterna utbröt bestämde domaren Kristoffer Karlsson att matchen skulle brytas tillfälligt. Men när bråket inte upphörde – bland annat vandaliserades Västeråsfansens buss – tog domaren omkring tio minuter senare beslutet att bryta för gott.

Syrianskas tränare Özcan Melkemichel är upprörd över hemmafansens agerande.

– Vi manifesterade mot våld före matchen med stora banderoller och så händer det här. Det var ju fest med nästan 6 000 i publiken och så ska några svin förstöra för så många.

Han är också orolig att klubben ska straffas med poängavdrag i ett läge där klubben kan nå fotbollens näst högsta serie. Domaren Kristoffer Karlsson bekräftar för TT att han skrivit en rapport som ska skickas till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd som senare bestämmer vilket straff som eventuellt ska utdömas.

– Det har varit en härlig säsong, men tyvärr tar det här bort en del av glädjen och det vore jättetrist om vi dömdes till poängavdrag, säger Melkemichel.

Melkemichel har gott hopp om att fridstörarna ska kunna identifieras och klubben kommer i så fall att göra sitt bästa för att få dem avstängda från fotbollsarenor.

– Jag tror att vi har några namn och även polisen har nog sett vad som hänt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela