Fredag 22 Okt
Stockholm

Polisen: dödsskottet ett misstag

Polisen som dödade Laziosupportern Gabriele Sandri ber om förlåtelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 11 november i fjol åkte polismannen Luigi Spaccarotella ut till en vägkrog utanför Arezzo för att ingripa i ett bråk mellan supportrar till Lazio och Juventus. Något gick väldigt fel. Den 26-årige DJ:n och Laziosupportern Gabriele Sandro satt i en bil – och blev skjuten i huvudet. Nu skriver polismannen som avlossade skottet, Luigi Spaccarotella, ett brev till Gabriele Sandros familj.

"Jag ber Gabriele Sandris familj om förlåtelse, men jag hittar inte orden. Jag har dödat deras barn: att säga att jag är ledsen, att det inte var min avsikt, räcker inte till. Jag skulle vilja träffa dem, även om jag vet att det inte skulle vara lätt", skriver polismannen.

Polismannen Luigi Spaccarotella ger även sin version av hur dödsskjutningen gick till:

– Jag sprang, och skottet gick av av misstag, och kulan studsade sedan. Jag tittade inte åt bilen: hur kan någon tro att jag ville döda någon? Jag vill ta mitt straff för vad jag har gjort, men att tro att det skulle röra sig om ett dråp är alldeles för mycket."

Spacciarella skriver också att han varken ville hålla i en pistol eller sätta sig i en polisbil igen när han kom tillbaka i tjänst.

"Den olyckssalige dagen 11 november dog även en bit av mig. Några dagar senare bad jag Arezzos biskop att framföra mina kondoleanser. Han tog kontakt med personer nära Gabrieles familj men av anledningar jag inte känner till svarade de honom att tiden inte var mogen, skriver polismannen enligt Corriere dello Sport.

Gabriele Sandris familj förhåller sig kallsinning till polismannens brev, enligt La Gazzetta dello Sport.

Se en video från Gabriele Sandris begravning:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela