Darnell tar över Djurgården

Enligt svenska medieuppgifter har Per Darnell redan utsetts till ordförande i Djurgården fotboll.


I går hoppade Bosse Lundquist slutligen av som ordförande i Djurgården fotboll. Genast började det spekuleras om vem som tar över posten. I dag skriver DN att utnämningen redan är klar. Fotbollskanalen har följt upp och fått det bekräftat av. Ny ordförande blir Per Darnell som tidigare hållit samma post för damfotbollen i klubben och haft stor inflytande i Stockholmsklubben sedan han valdes in i huvudstyrelsen 1987. Han är även sedan tidigare vice ordförande i Djurgården fotboll.

Det officiella beslutet väntas dröja till årsmötet den 10 mars. Innan dess vill Darnell inte säga alltför mycket, men kan meddela att han blivit tillfrågad.

– Jag har pratat med dem, säger han till Eurosport.

– Som alla djurgårdare så skulle jag självklart vara stolt om jag fick chansen till det.

Fotbollskanalen skriver även att Djurgården kommer att ändra sitt upplägg.

"Dessutom kommer klubben att ändra styrelseupplägget. Tidigare har det varit en styrelse för den ideella föreningen, DIF FF, och en styrelse för Djurgårdens Elitfotboll, DEF AB – men nu blir det bara en styrelse, enligt vad fotbollskanalen.se erfar".

Enligt Fotbollskanalens källor kommer flera överraskningar att ta plats i den nya styrelsen. Nyheter24 har bekräftat att så är fallet.

Nya styrelsemedlemmar kommer att bli landslagsläkaren Magnus Forssblad, börshajen Johan Qviberg samt den framgångsrike all-entrepenören Douglas Roos. Styrelsens övriga medlemmar är Lars-Erik Sjöberg, Ellinor Persson samt fansens representant Gustav Törngren. Ronald Åman får däremot lämna sin post då han haft för nära kontakter med Bosse Lundquist.

Bosse Lundquist kommer trots avhoppet fortfarande att ha stor inflytande i klubben. Han är den största enskilda ägaren i Djurgårdens riskkapitalbolag DFAB.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.