Måndag 18 Okt
Stockholm

Darnell tar över Djurgården

Enligt svenska medieuppgifter har Per Darnell redan utsetts till ordförande i Djurgården fotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går hoppade Bosse Lundquist slutligen av som ordförande i Djurgården fotboll. Genast började det spekuleras om vem som tar över posten. I dag skriver DN att utnämningen redan är klar. Fotbollskanalen har följt upp och fått det bekräftat av. Ny ordförande blir Per Darnell som tidigare hållit samma post för damfotbollen i klubben och haft stor inflytande i Stockholmsklubben sedan han valdes in i huvudstyrelsen 1987. Han är även sedan tidigare vice ordförande i Djurgården fotboll.

Det officiella beslutet väntas dröja till årsmötet den 10 mars. Innan dess vill Darnell inte säga alltför mycket, men kan meddela att han blivit tillfrågad.

– Jag har pratat med dem, säger han till Eurosport.

– Som alla djurgårdare så skulle jag självklart vara stolt om jag fick chansen till det.

Fotbollskanalen skriver även att Djurgården kommer att ändra sitt upplägg.

"Dessutom kommer klubben att ändra styrelseupplägget. Tidigare har det varit en styrelse för den ideella föreningen, DIF FF, och en styrelse för Djurgårdens Elitfotboll, DEF AB – men nu blir det bara en styrelse, enligt vad fotbollskanalen.se erfar".

Enligt Fotbollskanalens källor kommer flera överraskningar att ta plats i den nya styrelsen. Nyheter24 har bekräftat att så är fallet.

Nya styrelsemedlemmar kommer att bli landslagsläkaren Magnus Forssblad, börshajen Johan Qviberg samt den framgångsrike all-entrepenören Douglas Roos. Styrelsens övriga medlemmar är Lars-Erik Sjöberg, Ellinor Persson samt fansens representant Gustav Törngren. Ronald Åman får däremot lämna sin post då han haft för nära kontakter med Bosse Lundquist.

Bosse Lundquist kommer trots avhoppet fortfarande att ha stor inflytande i klubben. Han är den största enskilda ägaren i Djurgårdens riskkapitalbolag DFAB.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela