Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vill du bli proffs så blir du proffs"

Sport | 10/02/2009 20:46

Zlatan Ibrahimovic ger råd till MFF:s nya backtalang Nenad Stojadinovic.

17-åriga mitbacken Nenad Stojadinovic har precis gått från Malmö City FC tll Malmö FF. Precis som Zlatan Ibrahimovic har han bott på Rosengård och har föräldrar från före detta Jugoslavien. På Svenska Fans får tittarna följa med när 17-åringen åker ner och träffar Zlatan i Milano.

Zlatan ler inte bara sitt patenterade leende: han ger också råd till den tio år yngre talangen.

– Vill du bli proffs så blir du proffs, inget snack om saken. Det gäller bara att träna hårt och vilja bli bättre än du är i dagsläget, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har redan gjort 14 mål för Inter i Serie A den här säsongen. När han träffar Nenad Stojadinovic påminner han om att det inte alltid har gått lika bra. Ett tag funderade han till och med på att lägga av, då han inte lyckades ta sig in i Malmö FF:s A-lag. Men han gav inte upp.

– På den tiden var det svårare att komma upp i A-laget. Var du inte en landslagsspelare kom du inte upp i A-laget. Så det var lite tur att MFF trillade ner i Superettan, för då försvann många spelare och då flyttade de upp alla ungdomsspelare i och med ekonomin, det fanns inga pengar att köpa in. Och då var jag en av de sista som skulle gå upp, säger Zlatan Ibrahimovic i filmen på Svenska Fans.

Skrivet av: