Lördag 25 Sep
Stockholm

Runström lämnar Danmark - går till Bajen?

Återvänder till den grönvita tröjan?
1 av 2
Återvänder till den grönvita tröjan?. Foto: ANDERS WIKLUND/ SCANPIX
Hammarbyfansen lär hoppas på en värvning in i det sista.
2 av 2
Hammarbyfansen lär hoppas på en värvning in i det sista. Foto: JACK MIKRUT/SCANPIX

Hammarby-legendaren bryter sitt kontrakt med Odense.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Björn Runströms karriär

Redan som 16-åring reste Runström utomlands för spel i Italien. Han spelade med Bologna, Chievo och Fiorentina, men fick knappt spela någon A-lagsfotboll.

2004 återvända anfallaren dit han kom från, Hammarby. Där blev det stor succé med många mål och hög status på söderstadion.

Sedan har det gått något tyngre. Trots tunga klubbnamn som Fulham, Luton, Kaiserslautern, Odense och Molde har svensken aldrig riktigt fått det att stämma som det gjorde i tiden med Hammarby.

Nu kan han alltså återvända till klubben där han fick sitt stora genombrott.

ODENSE. Det blev ingen större succé i danska Odense för Björn Runström. Klubben lånade förra året ut svensken till norska Molde och när han nu återvänder väljer klubben att bryta kontraktet med 25-åringen, trots att det återstår ett år på kontraktet.

"Runa" är nu fri att gå till en ny klubb även efter att transferfönstret har stängt, och det är ingen större överraskning att ryktena om Hammarby börjar flöda direkt.

Runströms agent Patrick Mörk vill dock inte spekulera i var nästa karriärsteg blir.

- Han är en fri forward med ett väldigt bra CV. Klubbar som inte har hittat rätt efter att transferfönstret har stängt kan gå för honom, säger Mörk till Expressen och fortsätter:

- Det är inte många forwards som kan leta klubb aktivt efter att transferfönstret har stängt och det ger honom en väldigt bra sits.

Den tidigare Fulham-anfallaren tränade med "Bajen" så sent som i höstas och har aldrig varit hemlighetsfull med sin stora kärlek till söderklubben.

När Hammarby dessutom har anfallsproblem, efter försäljningen av Linus Hallenius, är det inte konstigt att Runström är ett hett namn för superettanklubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela