Tisdag 28 Sep
Stockholm

Scoutar via Twitter - Goitom raggar spelare på mikrobloggen

Goitom under sin tid i Real Valladolid.
1 av 2
Goitom under sin tid i Real Valladolid. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
Henok Goitom i tuff kamp med Barcelonas Gabriel Milito.
2 av 2
Henok Goitom i tuff kamp med Barcelonas Gabriel Milito. Foto: Sergio Torres/AP/SCANPIX

Henok Goitom, en av Sveriges mest filantropiska spelare, gör nu en ny gärning för det svenska samhället. Han startar ett division 7-lag med ambition att klättra snabbt i seriesystemet. Nu raggar han även spelare via Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ "Soffcoachen" här:

Johan Widell driver bloggen "Soffcoachen" här på Nyheter24, där den insatte skribenten bjuder på allt från Premier League till analyser kring det svenska landslaget.

STOCKHOLM. Henok Goitom har längs med sin karriär gjort sig känd som en man med filantropiska ambitioner och mängder med jobb som små utsatta samhällsgrupper kunnat dra nytta av.

Nästa steg i ledet är att spanienproffset startar en fotbollklubb.

Som det sig bör kommer laget att starta i botten av seriesystemet och enligt uppgifter som Nyheter24:s Johan Widell tagit del av kommer föreningen vara förankrad i Stockholm.

Goitom, som för närvarande spelar för spanska La Liga-laget Almeria, kommer inte själv lira för klubben. Men han kommer däremot att övervaka utvecklingen av laget från sin bostad på den iberiska halvön.

Det något underliga, men samtidigt roliga, med den nystartade klubben är att Goitom försöker hitta spelare via mikrobloggen Twitter, där han även svarat på frågor om laget.

– Vi är inget vanligt division 7-lag. Jag starta detta lag för att gå upp så snabbt som möjligt i seriesystemet.

Proffset är så pass självsäker på framgång att han redan nu deklarerat att ett ungdomslag kommer att startas redan innan denna säsong är över.

– Vi startar ett ungdomslag nästa år, så att de kan vara en del av A-laget när åldern är inne för dem.

Klassiskt klipp från sommarens fotbolls-VM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela