Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norling prövar lyckan i Argentina

Sport | 13/02/2009 11:20

Efter AIK flyttar Rikard Norling till Buenos Aires "för att se och lära".

I november blev det klart att Rikard Norling tvingades sluta som tränare för AIK. Ett tungt besked för Norling.

– Det var ett kärleksförhållande där hon sa: "nu är kärleken slut, nu är det...." säger Rikard Norling och gör ett pysande ljud. "Nu har jag träffat en annan, en yngre förmåga" säger Rikard Norling i en intervju med TV4 Sport.

Efter det smärtsamma uppbrottet kände sig inte den xx-årige tränare redo för att gå in i ett nytt "förhållande" med en annan klubb.

I stället flyttar han nu till Argentina.

– Jag åker ner mer eller mindre på vinst och förlust för att se vart det bär. Jag har varit i Latinamerika några gånger nu i mitt jobb och jag attraherades av fotbollen, mentaliteten och atrbetssättet och allting, säger Norling i programemet Ekwall Vs. Lund på TV4 Sport.

Klubben som Rikard Norling kommer att besöka under de närmaste månaderna är Deportivo Espaol från Buenos Aires. En klubb som låg i Argentinas högstadivision på 80- och 90-talet, men som gick i konkurs och upplöstes efter att ha åkt ner i tredjedivisionen Primera B Metropolitana 2003.

Nu är klubben på gång igen, efter att fansen själva handgripligen har byggt upp klubben igen, bland annat genom att måla om sin stadion.

Tanken är att Norling ska hjälp till med ungdomsarbetet och följa tränarna på nära håll.

På Deportivo Espaols hemsida är Norlings ankomst till klubben en stor nyhet:

"Rikard Norling är en av de mest välrenommerade tränarna i Sverige och hans kärlek till den argentinska fotbollen har givit honom en speciell dröm: att arbeta inom vårt lands fotboll. Efter kontakter med unga Espaolspelare kommer Rikard i mars att arbeta i ungdomsavdelningen för att dela med sig av sin erfarenhet och för att lära av alla tränare och fystränare" står det på Deportivo Espaols hemsida.

Skrivet av: