Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ijeh-affären får nytändning

Sport | 14/02/2009 08:26

IFK Göteborg begär anstånd hos fotbollsförbundets skiljenämnd.

GÖTEBORG. IFK Göteborg har begärt anstånd hos fotbollsförbundets skiljenämnd efter att ett annat skatteärende kring förre anfallaren Peter Ijeh ännu inte har avgjorts i kammarrätten. Det innebär att en upplösning till Ijeh-affären kan dröja ända fram till sommaren.

– Det är frågan om vi ska tvingas betala skatt och sociala avgifter trots att det inte var föreningen utan Jan Nilsson som betalade hans "sign on fee". Länsrätten och skattemyndigheten anser ändå att betalningen kommer från IFK och att vi därför ska betala skatten, säger IFK Göteborgs sekreterare Tore B Carlsson, till eurosport.se.

Kammarrätten ska snart pröva ärendet och därför vill Göteborgsklubben avvakta med sitt beslut innan den går vidare med Peter Ijehs krav. Nigerianen kräver att klubben ska betala de 716 000 kronor som kronofogden i sin tur kräver efter att han deklarerat för låga inkomster för den gåva han fick av Jan Nilsson.

– Vi anser att de har ett samband och har därför begärt anstånd hos skiljenämnden i avvaktan på att skattemålet ska bli klart. Vi har inte fått något svar ännu men räknar med att vi får det, säger Carlsson till eurosport.se.

Skrivet av: