Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmö FF: Vi ska härma Rosenborg

Sport | 30/09/2008 17:32

Krislaget vill följa efter det norska storlaget.

Malmö FF ligger för närvarande bara tolva i Allsvenskan. En rejäl missräkning för det ständigt hårdsatsande Skånelaget. Nu letar klubbens nye VD Pelle Svensson efter förebilder utomlands. Framför allt har han fastnat för norska Rosenborg, klubben som vann sin liga varje år mellan 1992 och 2004 och som varit flitigt förekommande i Champions League.

– De har en professionell ledning, en strategi och röd tråd i allt de gör. Rosenborg har sin arena, har en lyckosam rekryteringsstrategi och har varit ute i Europa under många år. Kommer man upp på den nivån kan man hålla sig kvar där – om man gör det rätt. Och det kommer vi också att göra, säger Pelle Svensson till Sydsvenska Dagbladet.

Han har även riktat blickarna till andra sidan Öresundsbron.

– FC Köpenhamn är intressant, men det är mer ett fastighetsbolag med ett fotbollslag än tvärtom. Vi har också tittat på en del tyska klubbar och några engelska.

Skrivet av: