Malmö måste vinna

Årets katastrofala säsong kan räddas i kvällens skånederby mot Helsingborg.


Malmö har en vinst på de fem senaste matcherna och klubben har rasat allt närmre kvalplatsen. Och med en ny skada på nyckelspelaren Jonatan Johansson ser det allt sämre ut. I kväll spelas derbyt mot Henrik Larssons Helsingborg och med det sista chansen att rädda äran.

– Klart att det känns lite extra nu när det är derby. Det är revanschsuget och vi vill göra bra ifrån oss, säger tränaren Roland Nilsson till Fotbolldirekt.

Lagets senaste seger kom för en månad sedan mot Gefle och mycket har hänt sedan dess. Storförlust mot Halmstad och ett riktigt bottennapp mot Norrköping. Men det är inget som Nilsson vill tänka på.

–Det känns som att vi har fått tillbaka lite glädje på träningarna, som att kraften börjar komma tillbaka, säger Roland Nilsson till klubbens hemsida.

Nu väntar alltså årets sista skånederby för Malmö. Och de är mer än medvetna om vilka de ställs mot.

– Helsingborg är ett bra lag som är inne i ett stim och slog Kalmar FF senast. Sedan har de Henrik Larsson i storform.

I Helsingborg pekar formen uppåt. De kommer till derbyt med ett stort självförtroende efter tre raka segrar däribland uddamålsvinsten mot Kalmar. Segern mot Kalmar innebar att Helsingborg fortfarande är med i jakten på det allsvenska guldet. Men Peter Gerhardsson i Helsingborg försiktig.

– Jag tror att det skönt för Malmö FF med ett derby - då nollställs allt. I deras fall blir turbulensen mindre inför en sådan här match, säger den assisterande tränaren.

– Det är en mycket svårbedömd match för alla men vi får koncentrera oss på vårt och jag tycker det ser riktigt bra ut.

Helsingborg får tillbaka Christoffer Andersson efter skada och han är en av de som ska stoppa det stora hotet i Malmö - Ola Toivonen.

– Ola är spelare man får se upp med. Det är en bra spelare när det slår för honom. Han är deras nyckel och för oss är en av nycklarna att få grepp på honom, säger Gerhardsson till Fotbolldirekt.

Helsingborg vann årets första derby med 4-2

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev