Stökigt inför Skånederby

Stök och bråk på stan inför Malmö FF:s match mot Helsingborg.


Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborg brukar ge upphov till heta känslor. Något som fick polisen att rusta ordentligt inför kvällens match. När tillresta HIF-supportrar kastade flaskor och stolar spärrade polisen av Södergatan i centrala Malmö. En person greps misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

– Han sköt en fyrverkeripjäs mot en polis, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen till TT.

Supportrarna hade kommit med tåg från Helsingborg. Ett 40-tal poliser fanns på plats och området spärrades av någon timme innan supportrarna släpptes i väg till stadion.

Tidigare på kvällen omhändertog polisen ett 20-tal danskar vid Öresundsbron. Polisen befarade att de var på väg till matchen för att ställa till bråk.

– De var troligtvis på väg mot matcharenan. Det är nån slags supportergruppering som har förgreningar över till vår sida av Sundet, säger Mikael Persson till Sydsvenska Dagbladet.

Polisen undersöker om de med hjälp av utlänningslagen kan skicka tillbaka dem till Danmark.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.