Lördag 15 Maj
Stockholm

Den amerikanske fotbollsspelaren som vill byta till "riktig" fotboll

Chad Ochochinco älskar "The Beautiful Game".
1 av 2
Chad Ochochinco älskar "The Beautiful Game". Foto: Sporting Kansas City
2 av 2

Chad Ochochinco vill göra det omöjliga bytet men frågan är om han lyckas?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Chad "Ochochinco" Johnson

Chad Ochochinco hette tidigare Johnson i efternamn, men bytte namn till sitt eget nummer i Tampa Bay Buccaners - nummer 85.

Den frispråklige wide recivern har länge luftat sin kärlek till den europeiska fotbollen, och hävdar själv att han är mer intresserad av vad som händer med Real Madrid än motståndarna i NFL.

KANSAS. Det låter fullständigt osannolikt, och det angränsar till en underhållande vits. Men Chad Ochochinco kan vara på väg att lyckas med sin dröm om att bli professionell fotbollsspelare.

Vem är då Chad Ochochinco frågar sig många omedelbart?

Chad Johnson som han tidigare hette, är en amerikansk fotbollsspelare som är en gigantisk supporter av den europeiska fotbollen, eller "The Beautiful Game" som det så vackert heter på andra sidan Atlanten.

Och nu, när NFL går mot en strejk, tar han chansen att slänga sig ut från branten och ge drömmen en chans.

Nu provtränar den 32-årige wide recievern tillsammans med MLS-laget Sporting Kansas City. Men frågan är om hans hypersnabba kropp kan ställa om till den mer konditionskrävande fotbollen?

– Problemet är att de här killarna har ägnat hela sina liv till den här sporten och jag vet att det kommer bli på gränsen till omöjligt att lyckas. Men jag ställer många frågor och vill verkligen lära mig, säger stjärnan själv.

– Det är klart att det blir en skillnad att gå från att springa 100 meters ruscher och sen få vila i en kvart. Nu måste man springa konstant i två gånger 45 minuter. Det är jävligt tufft.

Här möter Chad Ochochino stjärnorna i Real Madrid:

Kommentera
Kopiera länk
Dela