Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ljungberg: "Nu är jag fit for fight"

Ljungberg i ett av sina få inhopp hittills i Celtic.
1 av 3

Ljungberg i ett av sina få inhopp hittills i Celtic.

BILDBYRÅN

Ljungberg i Seattle Sounders, hans första klubb i USA.
2 av 3

Ljungberg i Seattle Sounders, hans första klubb i USA.

Bob Levey / AP

Celtic-tränaren Neil Lennon som hållit Ljungberg utanför startelvan tills nu.
3 av 3

Celtic-tränaren Neil Lennon som hållit Ljungberg utanför startelvan tills nu.

CHRIS CLARK / AP

Sport | 06/04/2011 14:01

När Fredrik Ljungberg blev utlånad till Celtic fick han bäst lön i ligan men har fortfarande inte spelat en enda match från start.- Jag har fått göra en hel försäsong, säger han.

GLASGOW. Den förre landslagsstjärnan Fredrik Ljungberg har vant sig vid rampljuset under sin långa karriär där han bland annat varit nyckelspelare i Arsenal.

Efter en tid i den mindre bevakade amerikanska MLS-ligan värvades han som stjärna och frälsare till skotska Celtic på nyårsafton. Efter att han skrivit på fick han ett tufft besked av tränaren Neil Lennon.

- Han sade att jag behövde bli mer fit och när jag var det skulle jag få spela. Så jag har fått göra en hel försäsong samtidigt som jag åkte med hit och dit på resorna, säger han till Aftonbladet.

När Ljungberg anlände till Glasgow hade han inte spelat fotboll på tio veckor. Han hade hoppats på speltid betydligt tidigare än efter fyra månader "men det är Neil Lennon som är chefen".

- Då var det bara för mig att börja springa och det har jag gjort.

Trots att "Freddie" bara är på lån till klubben säsongen ut och att han fortfarande inte fått någon speltid stänger han inte dörren för en förlängning.

- Nu vill jag bara spela fotboll, säger han.

Ikväll möter Celtic bottenlaget Hibernian hemma på Celtic Park. Det mesta tyder på att Fredrik Ljungberg spelar från start.