Linus Hallenius under sin tid i Hammarby.
1 av 3
Linus Hallenius under sin tid i Hammarby. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
2 av 3
- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Halleniushärvan närmar sig sitt slut

Härvorna som kretsade kring affären mellan Hammarby och Genoa närmar sig nu sitt slut.


Vidare läsning:

När det begav sig sommaren 2010 nystades en mängd med kontroversiella härvor upp. Bland annat hade ett antal agenter gjort närmande mot Hallenius, vilket står i strid med reglementet.

Dessutom dök det upp rapporter om en italiensk advokatbyrå som krävde mångmiljonbelopp av Stockholmsklubben.

Efter att affären blev färdig valde Bajens dåvarande vd att avgå.

STOCKHOLM. Sommaren 2010 köpte den italienska klubben Genoa loss en av Sveriges just då hetaste spelare. I en affär som kantades av skandaler och kontroverser lämnade Linus Hallenius Stockholm och klubben Hammarby för ett guldkantat proffskontrakt.

Men härvorna har sedan dess inte nystats upp. Trots stor granskning från bland annat Nyheter24 har en dom i skiljedomstolen ännu inte fallit. Men nu närmar sig dagen då omvärlden får klartecken på vad som egentligen försiggick den sommaren.

Mediebolaget stämde liraren

Kentaro Group och Nothern Sky valde när det begav sig att stämma den forne skyttekungen för kontraktsbrott.

Kentaro äger som bekant sändningsrättigheterna till allsvenskan och dotterbolaget Nothern Sky styrs av två välkända fotbollsagenter.

Linus Hallenius, som nu befinner sig i Schweiz för spel i Lugano, gick tidigt ut och kommenterade hur hans egen agent behandlade honom.

– Han har inte brytt sig om mig överhuvudtaget. Det är först nu när jag har börjat producera mål och fått storklubbarnas ögon på mig som han ens snackar med mig, sa då Söderstadions stora publikfavorit.

Agenten slår tillbaka

Nu går i stället agenten i frågan, Per Jonsson, till hårt motangrepp.

– Han går bara ut i media för att få sympatier nu när domen är så nära, säger han till Expressen och fortsätter utan tillstymmelse till självdistans:

– Jag vill helst inte prata om mina före detta spelare i media, det här ska tas upp av skiljenämnden.

Hammarby fick uppemot 17 miljoner kronor när de sålde sin då stora skyttekung. Pengar som då räddade klubben från en närföreliggande undergång.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!