Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guterstam åter till nykomlingen

Sport | 17/02/2009 14:56

Hammarby ville inte ha Olof Guterstam. Nu är han tillbaka i Brommapojkarna.

Olof Guterstam gjorde knappast dundersuccé när Brommapojkarna spelade i Allsvenskan året 2007. Efter en kortare tid i belgiska FC Bryssel och därefter Hammarby återvänder han nu för en ny allsvensk säsong med BP. Bajen hade möjlighet att köpa loss honom från det lånekontrakt de hade med Bryssel, men intresset fanns inte hos Söders bröder.

– Som det utvecklade sig är jag inte jätteförvånad. Det kom inte som en chock. Jag kände att jag inte var förstealternativ när Hammarby köpte in en liknande spelartyp som jag själv i Nathan Paulse, säger Guterstam till FotbollDirekt.se.

Anfallaren kontaktade då BP för en möjlig comeback i talangklubben.

– När det inte blev något med Hammarby så pratade jag med Kim Bergstrand (tränare) och han sa att jag välkommen tillbaka om jag tyckte att det skulle vara kul att spela med BP. Och det gör jag.

Brommapojkarna gör nu sin andra säsong någonsin i Allsvenskan. 2007 var man ett nummer för litet, nu får laget en chans till. Men då krävs det att anfallarna börjar leverera ordentligt. Kanske med Olof Guterstam som skyttekung.

Olof Guterstams fyra mål i FC Bryssel

Skrivet av: