Frågan är dock hur många kompromisser förbundet kommer att göra.
1 av 5
Frågan är dock hur många kompromisser förbundet kommer att göra. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX/
SvFF vill nu skapa en bättre dialog med supportrarna.
2 av 5
SvFF vill nu skapa en bättre dialog med supportrarna. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Prisa gudarna. Förbundet vill rädda läktarkulturen.
3 av 5
Prisa gudarna. Förbundet vill rädda läktarkulturen. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
"Vi måste alla bli bättre på att prata med varandra", säger förbundets säkerhetschef.
4 av 5
"Vi måste alla bli bättre på att prata med varandra", säger förbundets säkerhetschef. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX /
5 av 5
- Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Chockvändningen: "Vi måste lyssna på fansen"

Det Svenska Fotbollförbundet ska nu börja lyssna på supportrarna gällande läktarkulturen och allt runt omkring.


Vidare läsning i ämnet:

Sedan tidigare har bland annat Djurgården straffats för sina kränkande ramsor, som då riktade sig mot domaren Martin Hansson.

Kort därefter blev även Örebro och AIK anmälda. Med den bakgrunden valde Nyheter24 att gräva fram ramsorna som fansen inte längre bör sjunga. Och det blev en gedigen skara.

Samtidigt finns det förslag från Svenska Fotbollssupporterunionen på lösningar av problemet. De är relativt lätta. Det hela handlar om att man ska göra arrangemangen betydligt mycket bättre. Här kan ni ta del av ett par lösningar som presenterats.

Lars-Åke Lagrell har nu deklarerat att det ska bli ett stopp på dessa anmälningar.

STOCKHOLM. Nu ska SvFF tillsammans med föreningen Svensk Elitfotboll skapa en arbetsgrupp med syfte att stävja läktarvåldet. Och en av lösningarna är högst oväntad:

– Vi måste börja tvätta bort den svarta stämpeln som varit på fotbollen och ett steg i det ledet är att börja föra en dialog med supportrarna, säger Svenska Fotbollförundets säkerhetsansvarige, Anders Sigurdson till Nyheter24.

Klubbarna ska nu, efter påtryckningar från Uefa, anställa en så kallad "Supporter Relations Officer", som aktivt ska föra en dialog med de olika supportergrupperingarna som är anslutna till klubben. Kravet träder i kraft först till nästa år, men SvFF beslutade att inleda dialogen redan nu. Beslutet fattades under en kongress i onsdags.

– Då befanns sig ett 40-tal personer här och vi diskuterade hur vi ska få en lösning på problemet. Och bland annat kom vi då fram till att supportrarnas önskemål måste vi lyssna bättre på, säger Sigurdson och fortsätter:

– Det är ett krav nu att ha dessa Supporter Relations Officer.

Läktarvåldet och den allmänna säkerheten i samband med svenska fotbollsmatcher kostar sammanlagt nästan 64 miljoner kronor. SvFF och Sef ska även börja samarbeta med Hockeyförbundet och Hockeyligan.

– Det är ju så att vi alla måste börja prata mer med varandra, avslutar Sigurdson för Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.