Linköping fortsätter guldjakten

Utan Cristiane - inget SM-guld, hävdade vissa. De gjorde misstaget att räkna bort Kosovare Asllani. Tillsammans med Jessica Landström tog stjärnskottet Linköping ett steg närmare titeln genom 2-1 mot Djurgården. (TT)

Utan Cristiane - inget SM-guld, hävdade vissa.

De gjorde misstaget att räkna bort Kosovare Asllani.

Tillsammans med landslagsforwarden Jessica Landström tog stjärnskottet Linköping ett steg närmare titeln genom 2-1 mot Djurgården.

Efter OS hade Linköping inte råd att förlänga med Cristiane, skyttedrottning i Peking.

Men så här långt behöver klubben inte sakna den brasilianska världsstjärnan.

Kosovare Asllani - som bytt bänken mot en plats i startelvan - har firat genom fem mål på fyra matcher. Totalt är den förra inhopparen uppe i åtta mål den här säsongen.

Det gäller att ta chansen när man får den, säger den 19-åriga talangen.

Självförtroendet bara växer och jag har en härlig form just nu.

Asllani lurade den tyska landslagsmålvakten Nadine Angerer i den 38:e minuten och hade bud på fler mål. Med sin teknik var hon ett ständigt orosmoment för Djurgårdens försvar. Samarbetet med anfallskollegan Jessica Landström fungerade stundtals strålande.

Men precis som mot Umeå IK höll Djurgården på att ställa till det för guldkandidaten. Victoria Svensson lobbade in kvitteringen i andra halvleken och prickade även innerstolpen i slutet av matchen.

Då hade redan Jessica Landström sprungit sig fri på vänsterkanten och placerat 2-1 intill bortre stolpen.

Mitt viktigaste mål i ett klubblag någonsin. Vi missade chansen att skaffa oss guldläge hemma mot Umeå, men nu när vi har fått en andra chans att vinna ska vi inte sabba den, säger Landström efter segermålet.

I en chansrik och underhållande match var Linköping det bättre laget och är nu bara fyra omgångar från sin första SM-titel i historien.

Om vi slår AIK borta nästa vecka kan jag börja tro på det. Men det kan mycket väl vara så att vi måste vinna varje match som är kvar, säger tränaren Daniel Pettersson.