Fredag 17 Sep
Stockholm

Klas Ingesson nära besegra cancern på nytt

"Om två veckor visar värdena noll”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Klas Ingesson

Klubbar som aktiv: IFK Göteborg, Mechelen, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, AS Bari, Bologna, Marseille, Lecce.

Landslaget: 13 mål på 57 matcher, VM-brons 1994.

Född: Den 20 augusti 1968.

ÖDESHÖG. 2009 drabbades Klas Ingesson av blodcancer, han genomgick tuffa behandlingar och tillfriskande. Men i år började värdena röra på sig åt fel håll och i maj inleddes en ny behandling. Nu berättar Klas Ingesson för Nyheter 24 att han snart hoppas slippa vidare behandlingar.

- Värdena har gått ner och fortsätter neråt, så det ser ut som att det är på rätt väg. Jag håller fortfarande på med en behandling just nu. Men det känns i kroppen att det är på väg ut, så förhoppningsvis visar värdena noll om två veckor när behandlingen är slut.

Han kan idag arbeta med Elfsborg och göra allt annat han brukar göra, även om han känner av behandlingen och har svårt att sova på grund av kortisonet.

Svenska folket har stöttat Ingesson längs med hela behandlingen och han skulle säkerligen vara en dröm för SVT som deltagare i Mästarnas mästare. Ett deltagande han tyvärr inte ser som särskilt troligt.   

- Haha, nej. Jag kan ju inte springa, får ont i min rygg då jag opererat bort kotor. Fysiskt sett kan jag inte göra någonting förutom att gå, skrattar Klas Ingesson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela