Henke gjorde comeback

- 22/02/2009, 12:13 -

Helsingborg förlorade mot FCK - Henke Larsson spelade 69 minuter.

Henrik Larsson gjorde årsdebut på fotbollsplanen i går när Helsingborg förlorade borta mot FC Köpenhamn med 5-2.

Henke spelade 69 minuter av matchen och såg pigg ut, speciellt med tanke på att det inte ens var en månad sen han bestämde sig för att lägga den korta men intensiva innebandykarriären på hyllan.

Träningsmatchen på ett kylslaget Parken var Henrik Larssons första fotbollsmatch sedan landskampen mot Holland i november. Och han får beröm av sin tränare Bo Nilsson.

– Han var bra. Han höll i bollen, var delaktig i bägge målen och blir i fortsättningen bara bättre och bättre, säger Nilsson till Helsingborgs Dagblad.

Enligt samstämmiga rapporter höll Henke bra form. Mottagningarna och första touchen satt som under högsäsong, men anfallslegenden hade kunnat göra ett eget mål också. Henke fick ett friläge i slutet av den första halvleken, men blev villrådig i skottögonblicket och fick bara iväg ett lamt skott mot Johan Wiland i FCK-målet.

– Bollen studsade inte med mig som jag trodde att den skulle gjort och därför var jag tvungen att stanna upp ett tag för att vänta in den. Och då blev det heller ingen riktig träff, säger Henrik Larsson till HD.

Nu när Henke Larsson har avverkat sin årsdebut i Helsingborg börjar spekulationerna givetvis komma gällande större utmaningar. Svenska landslaget spelar VM-kval mot Portugal 28 mars, med superstjärnan Zlatan Ibrahimovic avstängd, vilket gör att blågult skriker efter en erfaren anfallare med målsinne. Henke är, som vanligt, förtegen.

– Jag måste ju bli uttagen först. Blir jag det åker jag givetvis, säger han till HD, och fortsätter:

– Det finns svenska anfallare i högsta ligan både i Tyskland och Holland. Jag tar ingenting för givet. Konkurrensen är hård.

Med 102 landskamper på meritlistan, och 18 år i elitfotbollens tjänst, är 37-årige Henke fortfarande sugen på att ge mer.

– Jag siktar fortfarande på att komma med i landslaget och tycker inte att åldern har någon betydelse. Jag förstår inte riktigt det resonemang som förts på sina håll. Visst ska de yngre få chansen, men då måste de vara tillräckligt bra. Åldern spelar ingen roll, det avgörande är vad som presteras, säger Henrik Larsson till HD.

Anmärkningsvärt från gårdagens match är också att FC Köpenhamns anfallare Morten Nordstrand gjorde lagets samtliga fem mål.

Skrivet av: