Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu vill alla klubbar ha huliganregister

- 30/06/2011, 15:37 -
Datainspektionen medger att beslutet saknar vetenskaplig grund.
1 av 2

Datainspektionen medger att beslutet saknar vetenskaplig grund.

Pressbild

Djurgården har sedan tidigare fått klartecken för ett huliganregister.
2 av 2

Djurgården har sedan tidigare fått klartecken för ett huliganregister.

Stefan Borgius/SCANPIX

Sef bekräftar nu att det finns intresse från alla proffsklubbar att få personuppgiftslagen hävd.

STOCKHOLM. Nu vill samtliga professionella fotbollsklubbar införa ett huliganregister för att motverka publikvåldet.

Sedan tidigare har redan Djurgården fått personuppgiftslagen hävd av Datainspektionen. Ett beslut som innebär att klubben nu kan registrera personuppgifter på personer som antingen har utfört en "huliganhandling" eller en person som klubben anser kan tänkas begå ett liknande brott i framtiden.

Men som Nyheter24 kunde avslöja när Djurgården fick lagen hävd har inte Datainspektionen gjort någon vidare grundläggande undersökning inför hävningen:

– Det är inte så att vi har gjort en vetenskaplig undersökning när vi fattade det här beslutet, sa då beslutets handläggare Malin Fredholm till Nyheter24.

Då ställde vi även frågan om klubbarna kan registrera individer som begått ett brott "i klubbens namn" men långt från något som helst samband med en fotbollsmatch.

– Oj, det har vi inte riktigt hunnit diskutera, men jag ber att få återkomma om ett yttrande i den frågan, fick vi till svar från Malin Fredholm.