Söndag 25 Sep
Stockholm

Publikfavoriten: "Säsongen är en katastrof"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Magnus "Turbo" Svensson om Halmstad BK:s säsong, blygsamma fans och livet efter fotbollskarriären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Publikfavoriterna

Varje lördag publicerar Nyheter24 en längre intervju med en forna publikfavorit från något av de stora svenska lagen. Förra veckan var det förra MFF-spelaren Niklas Skoog.

Magnus "Turbo" Svensson

Född: Den 10 mars, 1969 i Falkenberg. 42 år gammal.

Tid i HBK: 1994-1997. 2002-2006.

Matcher/ mål i klubben: 192/7.

Titlar i klubben: Svensk mästare 1997, Svenska cupen 1995.

Övriga klubbar i urval: Vinberg (moderklubb), Bröndby 2000-2002.

Landslaget: 1996-2003; 32/2. Med i truppen till EM 2000 och VM 2002.

Bor idag: Falkenberg, Halland.

FALKENBERG. Efter landslagsspel och seriesegrar i både Sverige och Danmark, flyttade Magnus "Turbo" Svensson hem till Falkenberg. Idag jobbar han tillsammans med brorsan och farsan som elektriker i familjeföretaget. En fortsättning på fotbollskarriären lockade inte.

- Jag jobbar lite med moderklubben Vinbergs IF, hoppar in som tränare för de olika ungdomslagen när det behövs och så. Men det är inte min grej, det där. Vinberg är på en lagom nivå, säger han till Nyheter24.

Du vill inte göra som Michael Svensson?

- Bli spelande assisterande tränare i Halmstad? Nej, du vet att han är ju ett par år yngre, han är fortfarande ung jämfört med mig, säger "Turbo" och skrattar.

- Men det är klart att det kliar lite i benen när det går som det går.

Han refererar till HBK:s tunga säsong. Så här långt har det bara blivit sju poäng på 16 matcher. Svensson följer Hallands stolthet med, som han själv beskriv det, "förfäran". 6-7 matcher brukar det bli på plats på Örjans Vall, resten följer han från soffan.

- Om jag skulle beskriva deras säsong med ett ord i år, så skulle det bli "katastrof". Klart att de kan vända det här men det är en lång, lång väg dit.

Halmstad har gjort många matcher där de spelat bättre än motståndaren men ändå tappat poäng, vad är det som saknas?  

- De saknar en pålitlig målskytt, någon som kan göra mål och avgöra matcher. Det blir svårt att vinna annars.

VM 2002 och ligatitlar i Halmstad och Bröndby

Under hela sin karriär gick Magnus Svensson under smeknamnet "Turbo". Ett epitet han fick tack vare sin spelstil som hårt jobbande innermittfältare. En riktig gnuggare som bidrog till sina lag med löpmil och ett jävlar anamma snarare än öppnande passningar och snurrfinter. Det var kanske därför Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck valde "Turbo" före "Tacos" i startelvan mot England, den där vackra sommaren 2002.

- VM i Japan/Sydkorea var höjdpunkten i min karriär, det var helt fantastiskt. Men ligatitlarna i Bröndby och i Halmstad väger också tungt, säger Magnus Svensson.

Varför blev det Halmstad när du återvände från Bröndby?

- Det blev bekvämast så. Det fördes diskussioner med IFK Göteborg också. Men i slutändan så blev det Halmstad, där hade jag varit innan och det var mer som att komma hem.

Hur är det att spela inför Halmstad-publiken?

- Det är väl inte jättehögljudda på så sätt, de skulle nog må bra av en ny arena. Skulle nog bli en bättre uppsamling på matcherna och ett större intresse.

Har du någon favoritramsa?

- Haha, ehm nej ingen som jag kan komma på nu. De kanske är lite blyga Halmstadpubliken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.