Torsdag 16 Sep
Stockholm

Här är matcherna ni inte får missa i helgen!

Hur många mål nickar Peter Crouch in mot Liverpool?
1 av 4
Hur många mål nickar Peter Crouch in mot Liverpool?. Foto: Sang Tan / SCANPIX
Kostar man 40 miljoner Euro får man en del press på sig. Kan Falcao frälsa Atlético?
2 av 4
Kostar man 40 miljoner Euro får man en del press på sig. Kan Falcao frälsa Atlético?. Foto: Paul White/SCANPIX
Nya Inter-tränaren Gian Piero Gasperini lär få försvara sin 3-4-3-taktik framöver.
3 av 4
Nya Inter-tränaren Gian Piero Gasperini lär få försvara sin 3-4-3-taktik framöver. Foto: Andy Wong/SCANPIX
Får Magnus Pehrssons Djurgården jubla på Stadion är Trelleborg kommer på besök?
4 av 4
Får Magnus Pehrssons Djurgården jubla på Stadion är Trelleborg kommer på besök?. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Premiär i Serie och ångestmatch i Allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 haussar helgen

Varje fredag framöver summerar Nyheter24 helgens fyra mest intressanta fotbollsmatcher. Håll utkik för att ta del av matcherna ni inte vill missa.

Äntligen! Lura iväg frugan, släng in ungarna i bollhavet på Donken och lås in dig själv i vardagsrummet. Det finns nämligen ingen anledning alls att lämna hemmet då lördagen och söndagen bjuder på högkvalitativ fotboll!

Helgen mest intressanta matcher:

StokeLiverpool (Premier League, lördag 16.00 på Viasat Sport)

Vi vet. Det låter alltid osexigt när Stoke är inblandat men detta kan bli en riktig godbit. Ett hemmalag som undviker att hålla bollen på backen mot ett pånyttfött Liverpool vars supporterskara bara blir äldre och äldre.

Premier Leagues eviga sorgebarn har inlett årets serie på ett strålande vis och man skuggar Manchester-klubbarna i toppstriden. Ingen verkar längre saknas Fernando Torres, som just nu förpestar tillvaron på Stamford Bridge i London, istället heter den nya hjälten Luis Suárez. Trots att 400-miljonersmannen Andy Carrol inte vaknat till liv ännu (bakfull månne?) levererar uruguayanen match efter match.

Stoke har värvat fågelskrämman Peter Crouch. Ett alldeles ypperligt köp då merparten av målchanserna skapas via inkast. Alla som tror Crouch nickar in minst 20 mål denna säsong sträcker upp en hand!

Bra, nu kan ni ta ner handen.

Valencia – Atlético de Madrid (La liga, lördag klockan 22.00 på Canal Plus Sport 1)

Lite senare under kvällen, då ni dessutom har spanat in Barcelona och Real Madrids slaktsegrar dessförinnan över Real Sociedad respektive Getafe, så bör man spana in matchen på Mestalla. Valencia som inför denna säsong tappat en del stjärnor har dock värvat klokt. En spelare som Pablo Piatti kan bli en ny publikfavorit och sedan tidigare återfinns den notoriske målkungen Roberto Soldado i klubben.

Atlético har denna sommar gjort just en ”Atlético” – man har satsat det mesta av kapitalet på offensiva förmågor det vill säga. Fansens stora hjälte har flytt till öarna varpå colombianen Falcao ska försöka fylla platsen.

Djurgården – Trelleborg (Allsvenskan, söndag klockan 16.30 på Canal Plus Extra 1)

En klassisk sexpoängsmatch mellan två bottenlag i Allsvenskan – det är ju underbart! Förutom för alla djurgårdsfansen och det dussintal som håller på Trelleborg förstås. Magnus Pehrssons manskap ligger en pinne bakom Tom Prahls gäng och bakom jagar Syrianska en plats på säkrare mark. Förloraren i detta möte lär gå en mycket mörk höst till mötes.

PalermoInter (Serie A, söndag klockan 20.40 på Tv4 Sport)

Strejken är över, åter är Serie A – det tackar alla vi som älskar cynisk fotboll för. Nja, det där gamla konstaterandet är ju enbart ett argument från alla Premier League-fantaster. Den italienska fotbollen är lika fantastisk som vanligt och på Sicilien väntar ett spännande möte.

Palermo med den bindgalne presidenten Maurizio Zamparini i bakgrunden, som kanske sparkar ännu en tränare om det inte blir seger på söndag, mot ett Inter som ska lira 3-4-3 denna säsong.

En perfekt avslutning på söndagen och helgen som helhet. Glöm inte att hämta ungarna från bollhavet bara. Frugan, däremot, kan du skita i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela