City lyckades inte knäcka Napoli

Napoli och Manchester City spelade 1-1 i en underhållande match.

Grupp A

I kvällens andra match så besegrade Bayern Munchen enligt planen Villareal på bortaplan. Toni Kroos gjorde 1-0 i sjunde minten och nyförvärvet Rafinha uttökade ledningen med 2-0 i den 76:de minuten. Bayern Munchen är i en hysterisk form och får efter 1-1 resultatet i Manchester anses vara favoriter till att vinna gruppen.

MANCHESTER. City visade i första halvleken upp det fina spelet som får många att prata om en eventuell Premier League-titel - men Napoli var absolut inte ofarliga. Hela tiden var de redo att kontra och i den 18 minuten skulle de skapa en av matchens farligaste chanser. Ezequiel Lavezzi sprintade förbi City-försvaret och sköt bollen otagbart för Joe Hart - i ribban.

Touré borde gjort mål

Lite mer än kvart senare var det dags för City att göra detsamma. Efter en misslyckad Napoli-hörna satte Sergio Aguero fart, tog sig förbi på kanten och frispelade Yaya Touré vid straffpunkten. Ivorianen behövde bara sätta bredsidan till och förpassa bollen i nät, men han lyckades inte hålla ner bollen och sköt i undersidan av ribban.

Napoli tog över

Efter paus tog Napoli över spelet och efter att ha varit helt osynlig, som den sanna målskytt han är, klev Edison Cavani fram och gav italienarna ledningen i den 60:de minuten. Men glädje skulle inte bli långvarig - för serben Aleksandr Kolarov fick chansen på en frispark och tryckte dit 1-1 i den 74:de minuten. Målet får anses som rättvist efter att City tagit tillbaka initiativet i matchen efter Napolis ledningsmål.

Underbart Eriksson

Domaren för dagen, svenske Jonas Eriksson var felfri matchen igenom och fick mycket beröm av kommentatorerna på Sky Sport för sin spelkänsla när han många gånger lät spelet gå.