Torsdag 5 Aug
Stockholm

Änglar rasade mot Gais

Supporterklubben Änglarna fick Gais att delvis sänka derbypriserna i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Kristi himmelfärdsdagen den 27 maj möts Gais och IFK Göteborg på den nya arenan. Gais hade satt biljettpriserna till 350 kronor och det kunde man absolut inte godta hos IFK:s supporterklubb Änglarna som hotade med en bojkott. Det fick Gais på bättre tankar.

Gais beslutade då att sänka priserna, i alla fall på den nedre kortsidan där Blåvitts fans står. På Gais-supportrarnas sida gäller samma sak, men de står även på en övre del av läktaren och där kostar en biljett fortfarande 350 kronor mot 250 kronor för de nedre kortsidorna.

– Allsvenskan ska värna om traditionen att alla ska kunna se matcherna. Jag förstår inte att Gais, med den profil de har, går i bräschen för en så hög prisnivå, säger suporterklubben Änglarnas ordförande Anders Almgren till Göteborgs-Posten.

Det höga biljettpriset går alltså inte hem hos alla. Anders Almgren är fortsatt kritisk.

– Allsvenskan ska värna om traditionen att alla ska kunna se matcherna. Jag förstår inte att Gais, med den profil de har, går i bräschen för en så hög prisnivå, säger han.

Till nästa säsong kan det bli aktuellt för de två klubbarna att samarbeta vad gäller prissättningen – om de båda spelar i samma serie förstås.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt