Änglar rasade mot Gais

Supporterklubben Änglarna fick Gais att delvis sänka derbypriserna i Göteborg.


På Kristi himmelfärdsdagen den 27 maj möts Gais och IFK Göteborg på den nya arenan. Gais hade satt biljettpriserna till 350 kronor och det kunde man absolut inte godta hos IFK:s supporterklubb Änglarna som hotade med en bojkott. Det fick Gais på bättre tankar.

Gais beslutade då att sänka priserna, i alla fall på den nedre kortsidan där Blåvitts fans står. På Gais-supportrarnas sida gäller samma sak, men de står även på en övre del av läktaren och där kostar en biljett fortfarande 350 kronor mot 250 kronor för de nedre kortsidorna.

– Allsvenskan ska värna om traditionen att alla ska kunna se matcherna. Jag förstår inte att Gais, med den profil de har, går i bräschen för en så hög prisnivå, säger suporterklubben Änglarnas ordförande Anders Almgren till Göteborgs-Posten.

Det höga biljettpriset går alltså inte hem hos alla. Anders Almgren är fortsatt kritisk.

– Allsvenskan ska värna om traditionen att alla ska kunna se matcherna. Jag förstår inte att Gais, med den profil de har, går i bräschen för en så hög prisnivå, säger han.

Till nästa säsong kan det bli aktuellt för de två klubbarna att samarbeta vad gäller prissättningen – om de båda spelar i samma serie förstås.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!