1 av 3
- Foto: Scanpix/ Andreas Hillergren
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix/ Andreas Hillergren

Djurgårdens svar på tal: "Agerade på direkt uppmaning av MFF"

Malmö FF kritiserade Djurgårdens agerande efter den avbrutna matchen 30 juli. Nu visar det att sig att Djurgården agerat på uppdrag av - Malmö FF.


Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

STOCKHOLM. I samband med att Malmö FF överklagade beslutet om omspel gick sportchefen Per Ågren till hårt angrepp mot Djurgården. I Aftonbladet beskrev Ågren det som att "han blev lite illamående" över att en ledare "applåderade" djurgårdsfansen efter att matchen avbrutits. Ledaren som Ågren syftar på var Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson. Han tycker att uttalandet får stå för Ågren men är ändå oförstående till kritiken.

- Det var på direkt uppmaning från MFF och deras evenemangschef som jag gick ut och förklarade för fansen hur det låg till säger Jonsson till Nyheter24.

Så du snarare informerade än tackade?

- Ja, jag informerade om vad som gällde, att matchen var avbruten och önskade att de skulle följa polismyndighetens uppmaningar. Jag förklarade hur jävla tråkigt det var och vilket antiklimax det var.

Låter som att det rör sig om dålig kommunikation i MFF?

- Jag vet inte om det rör sig om dålig kommunikation, men där och då var det så det gick till.

Kommer det alltid vara självklart att gå ut till fansen efter match?

- Självklart och självklart. Om det ställs krav på oss att informera så är det klart att vi alltid kommer göra det. Om MFF vill att vi informerar våra supportrar om vad som gäller så följer vi naturligtvis deras önskemål, säger Mats Jonsson till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.