Torsdag 23 Sep
Stockholm

Inför ödesomgången: "Det gäller bara att kriga"

1 av 2
2 av 2

19.00: Syrianska - Örebro och Trelleborg - Gais. I kväll avgörs bottenstriden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bottenstriden

13. Mjällby. 26 matcher, 28 poäng.

14. Syrianska. 25 matcher, 24 poäng.

15. Trelleborg. 25 matcher, 21 poäng.

16. Halmstad. 25 matcher, 14 poäng.

Övriga matcher i onsdagens allsvenska matcher

Halmstad - Malmö FF 1-5

Trelleborg - Gais - 0-1

Norrköping - Gefle 1-1

 

TRELLEBORG. I senaste matchen tog TFF en livsviktig poäng mot Malmö FF. Det var kaptenen Kristian Haynes som klev fram och sköt 1-1 i allsvenskans sydligaste derby. Nu hoppas han att Trelleborg bygger en positiv svit - så att det allsvenska kontraktet kan säkras.

- Från matcherna mot Djurgården och MFF har vi tagit flera steg framåt, vi tar med oss mycket därifrån till Gais-matchen, säger Haynes till Nyheter24.

"Makrillarna" är ett lag som TFF traditionellt sett haft väldigt lätt för på Vångavallen. En seger här samtidigt som Syrianska förlorar mot Örebro skulle öka försprånget till sex poäng - döda risken för direkt nedflyttning.

- Den här matchen viktig för vi har ett tufft program efter det, här är det tre poäng som gäller.

"Gais bättre än på flera år"

- Samtidigt; visst vi har haft lätt mot Gais hemma de senaste åren och det här är absolut en av nyckelmatcherna men vi får inte glömma att de är väldigt mycket bättre i år än de senaste åren, säger TFF-kaptenen och fortsätter:

- Det finns fortfarande poäng att ta men då krävs det att vi fortsätter på det vi startade mot MFF. Det gäller att kriga och kämpa varje minut - för varje poäng.

Haynes har tidigare blivit arg och bland annat har användandet av mobiltelefoner i omklädningsrummet förbjudits och obligatoriska skämt införts. Nu inför säsongsavslutningen finns det inget mer att träna på och det är bara en sak som gäller mellan matcherna.

- Vila, det är så tätt mellan matcherna så det är så vi laddar upp, säger Kristian Haynes.

Vinner Trelleborg i kväll kan man börjar titta uppåt igen, bort från kvalplatsen, eftersom att man bara ligger en poäng bakom Mjällby. Vid förlust riskerar skåningarna att bli passerade av Syrianska på nedflyttningsplatsen.

Matcherna börjar 19.00 och visas i Canal plus. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela