Söndag 18 Apr
Stockholm

Ljungskiles attack på förbundet

Anklagar Svenska Fotbollförbundet för jäv och för att motarbeta Ljungskile.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Ljungskiles tränare David Wilson såg ut att coacha sitt lag med hjälp av mobiltelefon i matchen mot Trelleborg, trots att han var avstängd, ådrog han sig ytterligare två matchers avstängning. Ett beslut som får Wilson och Ljungskile att gå i taket.

Beslutet kom efter att Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd sett bilder från TV4 som visade hur David Wilson talade i telefon under delar av Trelleborgsmatchen. Dessa bilder har använts som bevis för att Wilson stod i direkt kontakt med sitt lag, trots att han var förbjuden.

– Jag har förklarat för dem att jag tog emot ett personligt samtal och det är sant. Det står inget i reglerna om att jag inte får använda telefon, säger David Wilson till P4 Radio Väst.

– De använder tevebilder som ett tevebolag vinklat. Annars får man aldrig använda tevebilder när det gäller bevisning. Vi får aldrig göra det om vi ska bevisa något som hänt i en match till exempel, säger David Wilson till Radio Väst.

I ett öppet brev går nu Ljungskile till attack mot Svenska Fotbollförbundet.

"Hur har TV4 samarbetat med nämnden kring bevisningen? Har man fått råmaterialet eller endast den vinklade och redigerade filmen?

Det är ofattbart att disciplinnämnden kan straffa en klubb utifrån misstankar och inte fakta. Men det visar hur svensk fotboll fungerar. Vi som klubb kan inte åberopa tevebilder som bevisning men förbundet kan tydligen göra det."

Klubben menar också att det finns risk för jäv eftersom två andra klubbar som är inblanade i bottenstriden – Gefle och Gif Sundsvall – sitter med i nämnden.

"Även om de inte var med och tog det formella beslutet kan dom påverka övriga ledamöter. Varför bordlades frågan vid förra mötet? Var det för att straffet skulle kunna träda i kraft i just mötet mot Gefle?" skriver Ljungskile i brevet som finns återgivet på Aftonbladet.

Klubben anser att förbundet behandlar de publikdragande storlagen och ideella småklubbar som Ljungskile med olika måttstockar.

"Kalla oss gärna naiva men vi trodde att allsvenskan skulle avgöras på planen. Inte att den skall avgöras av företrädare både från förbundet eller andra konkurrerande föreningar till oss. Det får vara nog nu" avslutas brevet som är undertecknat av Ljungskiles ordförande Lars Bergdahl och klubbens medieansvarige Jonas Algotsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela