Ljungskiles attack på förbundet

Anklagar Svenska Fotbollförbundet för jäv och för att motarbeta Ljungskile.


När Ljungskiles tränare David Wilson såg ut att coacha sitt lag med hjälp av mobiltelefon i matchen mot Trelleborg, trots att han var avstängd, ådrog han sig ytterligare två matchers avstängning. Ett beslut som får Wilson och Ljungskile att gå i taket.

Beslutet kom efter att Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd sett bilder från TV4 som visade hur David Wilson talade i telefon under delar av Trelleborgsmatchen. Dessa bilder har använts som bevis för att Wilson stod i direkt kontakt med sitt lag, trots att han var förbjuden.

– Jag har förklarat för dem att jag tog emot ett personligt samtal och det är sant. Det står inget i reglerna om att jag inte får använda telefon, säger David Wilson till P4 Radio Väst.

– De använder tevebilder som ett tevebolag vinklat. Annars får man aldrig använda tevebilder när det gäller bevisning. Vi får aldrig göra det om vi ska bevisa något som hänt i en match till exempel, säger David Wilson till Radio Väst.

I ett öppet brev går nu Ljungskile till attack mot Svenska Fotbollförbundet.

"Hur har TV4 samarbetat med nämnden kring bevisningen? Har man fått råmaterialet eller endast den vinklade och redigerade filmen?

Det är ofattbart att disciplinnämnden kan straffa en klubb utifrån misstankar och inte fakta. Men det visar hur svensk fotboll fungerar. Vi som klubb kan inte åberopa tevebilder som bevisning men förbundet kan tydligen göra det."

Klubben menar också att det finns risk för jäv eftersom två andra klubbar som är inblanade i bottenstriden – Gefle och Gif Sundsvall – sitter med i nämnden.

"Även om de inte var med och tog det formella beslutet kan dom påverka övriga ledamöter. Varför bordlades frågan vid förra mötet? Var det för att straffet skulle kunna träda i kraft i just mötet mot Gefle?" skriver Ljungskile i brevet som finns återgivet på Aftonbladet.

Klubben anser att förbundet behandlar de publikdragande storlagen och ideella småklubbar som Ljungskile med olika måttstockar.

"Kalla oss gärna naiva men vi trodde att allsvenskan skulle avgöras på planen. Inte att den skall avgöras av företrädare både från förbundet eller andra konkurrerande föreningar till oss. Det får vara nog nu" avslutas brevet som är undertecknat av Ljungskiles ordförande Lars Bergdahl och klubbens medieansvarige Jonas Algotsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.