Inget tyder på att Jonas Olsson har kapaciteten som krävs för att ta över det svenska landslaget, men nu står det mer eller mindre klart att han ändå går i Hamréns norska fotspår.
Inget tyder på att Jonas Olsson har kapaciteten som krävs för att ta över det svenska landslaget, men nu står det mer eller mindre klart att han ändå går i Hamréns norska fotspår. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Jonas Olsson går i Erik Hamréns fotspår?

IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson väntas presenteras som ny coach för en norsk klubb.


SOGNDAL. Den nuvarande svenske förbundskaptenen Erik Hamrén fick sitt stora genombrott som tränare i Göteborgsklubben Örgryte IS. Men innan han blev coach för Zlatan Ibrahimovic och de andra svenska proffsen gick han först via Aalborg i den danska ligan - sen via sportchefsrollen i norska storklubben Rosenborg.

Nu kan IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson bereda vägen för en liknande resa. Efter att det stod klart att Michael Stahre tar över som tränare i Blåvitt rapporterar under tisdagsförmiddagen Göteborgs Posten att Olsson är på väg till den norska klubben Sogndal.

– Jag kan bekräfta att jag varit i Norge för att titta på en match, men mer än så vill jag inte säga, kommenterar den aktuelle tränaren ryktena som florerar för GP.

Under tisdagen har Sogndal kallat till presskonferens och vill dessutom inte dementera att det handlar om ett eventuellt tränarbyte.

Det är inte mycket som talar för att Olsson någon dag får ta över på det svenska landslagets avbytarbänk, men vägen Göteborg och Norge har visat sig ett lyckat steg för den nuvarande förbundskaptenen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.