Måndag 6 Dec
Stockholm

AIK lånar målvakt från Vasalund

Efter Tomi Maanojas skada lånar AIK Milos Petkovic från grannklubben Vasalund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tomi Maanojas ersättare ska han nog inte ses som. Men i alla fall en räddare i nöden. Då Maanojas ben gick av i helgens träningsmatch mot Assyriska och Nicklas Bergh sedan tidigare är armbågsskadad var det plötsligt målvaktskris i AIK. Nu har dock en vikarie hittats runt knuten. Grannklubben Vasalund lånar ut sin målvakt Milos Petkovic.

– Vi har hittat en seniorerfaren målvakt som är socialt anpassad till Solna och har egenskaper som är viktiga för den rollen som han rekryterats till, säger AIK:s tillförordnade sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Erfaren var ordet. Det är ingen ungtupp AIK lånar. Petkovic fyller 30 under året, men har fortfarande flera år kvar innan kroppen går sönder. Han var en av de stora anledningarna till att Vasalund i fjol spelade upp sig till Superettan.

– Anledningen till varför jag är här känns tråkig. Det är tråkigt för Tomi och jag hoppas att han snabbt kommer tillbaka då han är en mycket bra målvakt. Men för mig är det en dröm att spela i AIK och jag ska ta chansen att visa att jag är en bra målvakt, säger Petkovic.

Att ta en målvakt från samarbetsklubben Väsby var inget alternativ. Deras målvaktläge är inte heller det bästa då både Niklas Westberg och Niklas Rönn är skadade.

AIK lånar Petkovic till den 30 juni. Då är med all sannolikhet Nicklas Bergh återställd.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela