Fredag 18 Jun
Stockholm

AIK:s målvakt bröt fotleden

AIK:s finske målvakt Tomi Maanoja blir borta i minst ett år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var när AIK i dag spelade träningsmatch mot Assyriska på Skytteholm i Solna som olyckan var framme. Tomi Maanoja gick in i en duell som slutade illa. Maanojas högerfot vreds i en onaturlig riktning och han skrek av smärta.

Vid undersökningen på sjukhuset konstaterade AIK:s läkare Karol Zyto att skadan var just så allvarlig som omedelbart befarades på Skytteholm. Fotleden var bruten.

– Det är en tvärfraktur, det vill säga båda benpiporna i underbenet är rakt av. Tomi blir med största sannolikhet borta hela säsongen. Han är vid gott mod, men ledsen så klart, säger Zyto i ett meddelande från klubben.

En svår motgång för Maanoja personligen men också en tung smäll för AIK som sedan tidigare hade Nicklas Bergh skadad.

Det är ganska bra för AIK har man inte lyckades sälja målvakten Daniel Örlund som var utlånad till Norge förra säsongen. Han var länge aktuell att lämna klubben. Nicklas Bergh är borta i ytterligare 2-3 månader efter en armbågsskada.

Maanoja skulle ha spelat U21-EM med Finland i sommar, men det kan han nu glömma.

AIK-målvaktens brutna fotled kommer att opereras senast måndag. Sedan väntar en lång rehabiliteringsperiod. Maanoja väntas bli borta i minst ett år.

I samband med Maanojas skada tvingades även AIK:s assisterande tränare Christer Svärd lämna arenan sedan han sjunkit ihop. Han rste sig snart och fick vård av ambulanspersonal, skriver TT.

Matchen mellan AIK och Assyriska slutade 0-0.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela