AIK:s målvakt bröt fotleden

AIK:s finske målvakt Tomi Maanoja blir borta i minst ett år.


Det var när AIK i dag spelade träningsmatch mot Assyriska på Skytteholm i Solna som olyckan var framme. Tomi Maanoja gick in i en duell som slutade illa. Maanojas högerfot vreds i en onaturlig riktning och han skrek av smärta.

Vid undersökningen på sjukhuset konstaterade AIK:s läkare Karol Zyto att skadan var just så allvarlig som omedelbart befarades på Skytteholm. Fotleden var bruten.

– Det är en tvärfraktur, det vill säga båda benpiporna i underbenet är rakt av. Tomi blir med största sannolikhet borta hela säsongen. Han är vid gott mod, men ledsen så klart, säger Zyto i ett meddelande från klubben.

En svår motgång för Maanoja personligen men också en tung smäll för AIK som sedan tidigare hade Nicklas Bergh skadad.

Det är ganska bra för AIK har man inte lyckades sälja målvakten Daniel Örlund som var utlånad till Norge förra säsongen. Han var länge aktuell att lämna klubben. Nicklas Bergh är borta i ytterligare 2-3 månader efter en armbågsskada.

Maanoja skulle ha spelat U21-EM med Finland i sommar, men det kan han nu glömma.

AIK-målvaktens brutna fotled kommer att opereras senast måndag. Sedan väntar en lång rehabiliteringsperiod. Maanoja väntas bli borta i minst ett år.

I samband med Maanojas skada tvingades även AIK:s assisterande tränare Christer Svärd lämna arenan sedan han sjunkit ihop. Han rste sig snart och fick vård av ambulanspersonal, skriver TT.

Matchen mellan AIK och Assyriska slutade 0-0.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

3 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.