Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändissupportern: "Det finns bara ett lag för mig"

- 04/11/2011, 10:20 -
Soran Ismail älskar Liverpool.
1 av 3

Soran Ismail älskar Liverpool.

soranismael.se

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Komikern Soran Ismail pratar om kärleken för Liverpool, en kärlek han har visat upp jorden runt.

STOCKHOLM. Med ytterst få undantag har en stad i nordvästra England inte haft särskilt mycket att skratta åt, än mindre haft något att glädjas åt. Soran Ismail, twitterguden tillika komikern från Knivsta, ser dock ett ljus i den tegelröda Merseysidetunneln. En tunnel som annars har omgärdat laget i komikerns hjärta alldeles för länge för sitt eget bästa.

– Det har varit ett par tunga säsonger för Liverpool, men nu känns det som om att Liverpool äntligen är på gång igen. Kanske inte till den här säsongen, men om några år.

Ismail har visat upp sin kärlek till Liverpool för miljontals teve-tittare - för när han fick chansen att resa jorden runt för TV4:s räkning i samband med VM 2010 - gjordes alla inslag med lagets tröja på och kaptenen Steven Gerrards namn på ryggen.

Fowler väckte intresset för Liverpool

Komikerns starkt brinnande kärlek för Merseysideklubben väcktes under barndomen när han tillsammans med övriga svenska fotbollsnördar fick se Robbie Fowler ösa in mål i Tipslördag.

Varför blev det just Liverpool?

– Det bara blev så. När jag var liten så visades det ingenting annat än engelsk och italiensk fotboll… och då föll lotten på Liverpool och Parma. Sedan har "Pool" bara tagit över mer och mer, säger ståupparen.

Följer laget på plats

Soran vill gärna lyfta fram att han inte slöfock-följer laget från tevesoffan och sågar laget med en bira i handen - han gör det även på plats.

– O, ja! Jag följer laget väldigt mycket. Jag har varit på plats två gånger och jag var faktiskt där för några veckor sedan bara. Då var det Liverpool mot Manchester United, som gällde.

Hur var det?

– Det är helt fantastiskt. Anfield Road är känd för sin stämning och inramning, men det var faktiskt ändå mycket skönare att se Liverpool vinna med 3-0 mot West Ham - den första matchen jag såg - än att se dem spela mot Manchester United.

Han förklarar:

– Matcherna mot Manchester är så mycket mer ångestladdade. Man vet att det är en väldigt viktig match. Man har inte lika mycket tid att sjunga.

Vilket är det finaste Liverpool-minnet som du har?

– Det är nog när Robbier Fowler gjorde tre mål mot Arsenal. Det är nog det som sticker ut allra mest.

Soran Ismail är aktuell med en ny turné. Klicka här för att läsa mer.