Sverige ska mäta sina krafter med vår värsta rival under fredagskvällen.
1 av 2
Sverige ska mäta sina krafter med vår värsta rival under fredagskvällen. - Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
Zlatan kommer med största sannolikhet spela från start.
2 av 2
Zlatan kommer med största sannolikhet spela från start. - Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

Målfattig kamp väntar på Parken

Vad kan vi förvänta oss av Erik Hamréns blågula landslag?


KÖPENHAMN. På fredag gör Erik Hamrén sin 22:a match som förbundskapten. Han har drabbats samman mot stornationer som Holland, Italien och Tyskland - men han har aldrig fått utkämpa kriget om Norden mot ärkerivalen Danmark. Och trots att det ändå är lillebror som vi ställs mot, så är det ändå en batalj som kommer att smälla rejält.

Det landslag som Hamrén ställer upp med är någonting helt annorlunda från vad vi har sett tidigare. Defensiven är annorlunda, men det är framför allt offensiven. Någonting som bland annat har bäddat för förkrossande 5-0-segrar över bland Finland, men även förkrossande 1-4-förluster mot Holland.

Det är ett landslag som inte är rädd för att spela sitt eget spel mot jättar - och ett landslag som utan tvekan kommer att gå för seger mot danskarna. Men även om det har gjorts 352 mål på 102 landskamper mellan lagen, så kommer det ändå att bli en målfattig match. Detta trots att Hamrén med all förmodan kommer att ställa upp med de formstarka offensiva lirarna Kim Källström, Ola Toivonen, Johan Elmander och framför allt Zlatan Ibrahimovic.

Den svenska backlinjen kommer att sättas på prov och det gäller för de svenska ytterbackarna att hålla koll på kanterna. Förhoppningsvis behöver inte Olof Mellberg rädda Martin Olsson eller Behrang Safari alltför många gånger.

Revansch?

Men frågan är ändå hur matchbilden kommer att se ut när mötet går av stapeln på Parken klockan 19:00 på fredagskvällen. Kan Hamrén få till liret à la Barcelona - en spelstil som han efterlyste i början av hans landslagsäventyr? Kan Zlatan Ibrahimovic, som var likblek mot danskarna senast de drabbade samman, ta revansch för den tunga förlustmatchen i VM-kvalet, eller försvinner han igen?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!