Idrott
Mark Clattenburg under hård press från Tottenham-håll efter Nanis kontroversiella mål. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Lista: De mest bisarra fotbollsmålen

Nani och Vertonghen finns med på listan över de mest bisarra målen, men ingen av världsspelarna toppar den. Det gör istället en brasilianare, närmare bestämt - en bollkalle.


Du har säkert sett de snyggaste. De när en individuell prestation mynnar ut i en fantastisk högerskruv upp i nättaket, eller en cykelspark utförd i kirurgisk precision, eller helt enkelt en dribblingsräd där samtliga elva motståndarspelare blir lurade upp till det övre etaget. Men frågan är om du sett de sjuka, oförklarliga och fullkomligt bisarra fotbollsmålen. Om inte? se och njut.

5. Nani, Manchester United

Den tekniske portugisen är mer känd för sina snygga mål. Baljan han gjorde mot Tottenham år 2010 kan däremot inte räknas in i den kategorin. Först försökte han filma till sig en straff utan gehör från domaren, sedan flyttade han bollen med handen innan han slutligen lade sig pladask på rygg och drog en djup suck. Spelet? det fortsatte som om ingenting hade hänt, något som endast domare Mark Cluttenburg och Nani själv uppfattade. Resultatet av kalaset – ett mål som är och har varit omdiskuterat.

Se Nanis märkliga mål här.

4. Bernd Hölzenbein, Eintracht Frankfurt

Hölzenbein är mest känd för att ha orsakat straffen som tog Tyskland till sitt andra VM-guld år 1974. Men han kan även stoltsera med att hans 160 baljor är klubbrekord i Eintracht Frankfurt, så onekligen hade killen ett hiskeligt målsinne. ”En bra spelare har tur” är ett uttjatat och ologiskt ordspråk men Bernd Hölzenbain gav uttrycket ett ansikte när han halkade på ett pinsamt sätt, bara för att sekunden senare se bollen studsa i bakhuvudet och in i mål.

Det dråpliga målet ser du här.

3. Adam Czerkas, Odra Wodizlaw

Nej, den gode Adam är ingen vidare fotbollsspelare. Däremot så har han näsa för mål som det så fint brukar heta. Han är till och med så pass målfarlig att han nätar även när han inte ens försöker, åtminstone var det så när hans Odra Wodizlaw mötte Wisla Plock. Den halvfyllda arenan häpnades av spektaklet, själv låtsades Adam Czerkas inte om att han förstod vad som hade inträffat. Men nog såg han väl att bollen gick i mål?

Bedöm själva.

2. Jan Vertonghen, Ajax

Det må vara frustrerade att se en motståndare ligga och åma sig likt en klubbad säl, men av hävd spelar man alltid ut bollen över sidlinjen vid skadeavbrott. Och av hävd spelar motståndaren alltid tillbaka den. Fair play, eller hur? Oftast rullas bollen ut över långsidan, men titt som tätt skickas den bara iväg på måfå. Om ni någonsin undrat vad som skulle hända om spelaren får en felträff och bollen går i mål, så har Ajax Jan Vertonghen svaret. Det var nämligen precis vad som hände under en U21-match med Amsterdam-laget.

Här är Vertonghens sjuka mål.

1. Bollkalle, Brasilien

När Sverige slog Holland med 3-2 och således säkrade sin plats i EM 2012 hyllades en bollkalle för att han var på alerten och låg bakom Ola Toivonens 2-2-mål. I Brasilien tog en annan bollkalle det hela ett steg längre. Han låg inte bara bakom målet, han gjorde det. Helt själv. På egen hand. Inte undra på att hemmaspelarna löpte amok på domaren som godkände målet som om det vore den mest självklara saken i världshistorien. Vad som gör det hela ännu roligare är att kommentatorn, inte ens i det här fallet, kunde hålla sig från att vråla ”gooooooool”.

Här blir bollkallen matchhjälte.

/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?