Torsdag 2 Dec
Stockholm

Zlatans skada: "Likt fjolåret"

Svenskens skada håller honom fortfarande borta. Kan den vara allvarlig?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Zlatan Ibrahimovic inte deltog i ligamötet mot Roma i söndags hette det att han vilades av säkerhetsskäl. Han skulle snart vara tillbaka i spel. Men inför morgondagens cupsemifinal mot Sampdoria är Zlatan inte med i Inters matchtrupp. Någon anledning till varför avslöjade tränaren José Mourinho inte på dagens presskonferens. Men att det är av något annat skäl än för att spara honom skulle sannolikt Inters ledning ändå inte bekräfta.

Nyheter24:s bloggare Ola Wenström spekulerar i situationen och är uppriktigt orolig för svenskens fysiska status. I bloggen skriver Wenström:

"Är det inte otäckt tyst om Zlatans skada? Och visst kom den så där plötsligt, som från ingenstans? Precis som för ett år sen. Då var det knät, nu är det låret. Jag ser kusligt många likheter."

Faktum är att han har rätt, Wenström. Zlatans skada i fjol, då hans knä krånglade så pass mycket att hans medverkan i EM länge var oviss, kom smygandes kring mars. Skåningen fick stå över ett par matcher, av säkerhetsskäl menade Inter, men ju längre tiden gick och Zlatan saknades förstod man att det var något allvarligt. Ändå framkom inget tydligt om vad som stod på.

"Det kanske inte är så farligt den här gången. Tycker bara att det skulle vara väldigt synd om Ibrahimovic inte ens fick chansen att slå tillbaka mot de som nu återigen tvivlar på hans kapacitet. Tycker också att det är kusligt många paralleller med fjolåret och knät.", skriver Wenström.

Inter möter Sampdoria på bortaplan i morgon, onsdag. Men redan i kväll spelas den första semifinalen, den mellan Lazio och Juventus.

Lazio - Juventus, 20:45, TV4 Sport (sändningen bärjar 21:20)

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela