Drömfinalen: Neymar vs Messi

Guardiola luftade bänkspelarna i VM:s semifinal - och de avgjorde. Nu väntar Sydamerikas bästa lag i finalen.

Här är Santos stjärnor:

Neymar, 19 år, anfallare.

Elano, 30 år, mittfältare.

Borges, 31 år, anfallare.

YOKOHAMA. I VM för klubblag steg Barcelona in i semifinalen mot Al Sadd från Qatar. Katalanerna satte tonen direkt och tryckte ner legosoldaterna ända ner i straffområdet. Men med över 70 procent av bollinnehavet dröjde det ändå relativt länge innan det var spansk ledning.

Ovan matchhjälte

Det blev till slut brassen Adriano som spräckte nollan i den 25 minuten. En ledning som han själv sen utökade till 2-0. Ledningen stod sig halvleken ut och efter pausen släppte inte Barcelona greppet. I den 64 minuten sågade de sig igenom på nytt och Seydou Keita stötte till slut med yttersidan in Lionel Messis passning till 3-0. Inhopparen Maxwell spädde sen på med 4-0 efter att ha runnit igenom Al Sadds försvar.

Men allt var inte solsken för Barcelona: Annars petade David Villa fick chansen från start - och bröt benet.

Neymar största hotet?

I söndagens final väntar Santos med superstjärnan Neymar i spetsen. Det brasilianska laget avfärdade enkelt Kashiwa Reysol i semifinalen med 3-1. Och nu väntar en drömfinal mellan Sydamerikas och Europas bästa lag.

Matchen startar 11.30 och visas i Eurosport 2.